Ce se intampla daca bei ceai de COADA CALULUI in fiecare zi?

Posted by Alin Marinescu on Monday, September 18, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru coada calului

Coada - calului
se gaseste pe campuri, terasamente de cale ferata si povarnisuri. Acea varietate care creste pe pamant argilos este cea mai tamaduitoare. Contine, in functie de locul de amplasare, 3-16% acid silicic care produce un efect curativ foarte bun. Bineinteles ca se va evita planta de pe ogoarele ingrasate chimic.

Coada-calului cu ramurelele foarte fine creste cu precadere in paduri si liziere. si aceasta varietate are puterea de leac. in medicina populara, aceasta planta medicinala a fost apreciata inca din timpurile indepartate, in special datorita fortei sale hemostatice (care are proprietatea de a opri hemoragia) si a reusitelor in cazul bolilor renale si vezicale grave. Totusi, ea a fost data uitarii in decursul vremurilor. Iar preotul Kneipp, marele nostru medic naturist popular, a fost acela care a readus coada-calului la importanta sa anterioara.

El a declarat-o drept „unica, de neinlocuit si inapreciabila" in cazul hemoragiilor, al varsaturilor de sange, al afectiunilor vezicale si renale, al pietrei si nisipului. „in o mie de afectiuni", scrie el, „in rani necrozate, chiar in abcese canceroase sau osteoporoza, coada-calului obtine performante iesite din comun. Ea spala, curata, dizolva, arde, indeparteaza tot ce este stricat. Adesea, planta umeda, calda este invelita in carpe ude si pusa pe locul care trebuie sa vindece."

Preotul elvetian Kunzle afirma ca toti oamenii incepand de la o oarecare varsta ar trebui sa ia zilnic ca bautura permanenta o ceasca de ceai de coada-calului. Atunci toate durerile reumatice, artritice si nevralgice ar disparea, fiecare om ar avea un apus de viata sanatos.

Povesteste ca un barbat de 86 de ani a fost, datorita unei bai cu aburi de coada-calului, eliberat eliberat de o durere ingrozitoare provocata de o formare de calcul si ca a mai trait inca multi ani. Preotul elvetian mai spune: „Cele mai puternice hemoragii si varsaturi de sange le va vindeca aceasta planta, luata intern sub forma de ceai, in timp scurt, ba chiar aproape pe loc".

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce se intampla daca bei ceai de coada calului in fiecare zi