Imagini pentru aspirina

Pe langa faptul ca aspirina este un analgezic util in ceea ce priveste anumite probleme medicale, ea aduce o multime de beneficii si pentru frumusete. Atunci cand vorbim de frumusete, aspirina poate fi folosita in prepararea mastilor de fata pentru ca ajuta la vindecarea acneei, curata si exfoliaza tenul. 

Acidul salicilic si acidul beta hidroxil pe care aceasta ii contine sunt folositi frecvent in cosmetice pentru ca ajuta la destuparea porilor, elimina petele, calmeaza inflamatiile si roseata si regenereaza pielea. Masca de fata cu aspirina este un tratament pe care il poti face cu usurinta acasa si care nu e deloc costisitor. Se recomanda acelor persoane care se lupta cu o acnee usoara si trebuie folosita cel mult o data pe saptamana, altfel existand riscul ca tenul sa se usuce.

Masca de fata cu aspirina poate fi preparata in mai multe combinatii, insa cea mai simpla este cea cu apa sau miere. Ai nevoie de 4 aspirine netamponate si putina apa sau miere. Se amesteca bine ingredientele pana se formeaza o pasta. Se aplica pe fata curatata anterior si se lasa sa actioneze timp de 15 minute. Se clateste si se maseaza fata cu apa calda.  

Cu toate ca are efect antiinflamator, combate febra si durerea, aspirina nu este recomandata copiilor si adolescentilor in caz de febra, simptome de raceala sau infectii virale din cauza riscului acesteia de a cauza sindromul Reye, afectiune a ficatului. Un alt efect negativ al aspirinei, mai ales in doze mari, este iritarea mucoasei stomacului si duodenului. Cercetarile moderne au dat acidului acetilsalicilic noi valente terapeutice cum ar fi efectul anticoagulant in doze mici (previne formarea cheagului in vasele de sange), de aceea aspirina este indicata de medici ca antiagregant plachetar in profilaxia infarctului miocardic, accidentelor vasculare cerebrale.

Acidul salicilic este un ingredient esential folosit in produse ce trateaza dermatita seboreica, acneea, psoriazisul, calusul, bataturile, ihtioza, verucile. Acidul salicilic functioneaza ca un keratolitic si bacteriostatic, deschide porii infundati si neutralizeaza bacteriile, are efect in tratarea matretii.

sursa: eva.ro