Ce se intampla cu corpul tau daca faci zilnic genuflexiuni?

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, November 9, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Ce se intampla cu corpul tau daca faci zilnic genuflexiuni?

Picioarele, muschii fesieri, abdomenul, spatele si bratele (daca alegi sa faci genuflexiuni cu anumite greutati) vor beneficia de pe urma antrenamentului tau. De asemenea, pe masura ce muschii de la picioare devin tot mai rezistenti, va creste si nivelul tau de energie, iar tu vei constata ca lucrurile obisnuite (cum ar fi urcatul scarilor) devin din ce in ce mai usoare pentru tine. Daca inainte oboseai doar urcand scarile la metrou seara dupa munca, te asiguram ca genuflexiunile efectuate cu regularitate dau rezultate incredibile si picioarele tale vor fi mai puternice in scurt timp. 

Genuflexiunile sunt printre exercitiile care dau rezultate foarte bune si rapide atunci cand sunt incluse cu regularitate in programul tau. Iata ce se intampla cu corpul tau daca faci zilnic genuflexiuni sau macar de 3-4 ori pe saptamana:

Lucrezi toti muschii din corp

Chiar daca la prima vedere ai crede ca genuflexiunile vizeaza doar muschii fesieri si ai picioarelor, trebuie sa stii ca acest exercitiu aduce beneficii pentru toata musculatura corpului. El este extrem de eficient, deoarece stimuleaza corpul sa elibereze hormoni care sunt importanti pentru dezvoltarea musculaturii.

Prin urmare, daca alegi acest exercitiu nu numai picioarele si posteriorul vor simti beneficiile, ci si intreg trunchiul. 

Arzi mai repede grasimile si slabesti

Musculatura va fi tonifiata, insa trebuie sa stii ca genuflexiunile te ajuta si sa arzi mai multe calorii. Acest exercitiul este unul extrem de solicitant, iar daca reusesti sa incluzi mai multe seturi de cate 15 repetari vei constata pe pielea ta efortul pe care l-ai facut. Antrenorii sustin ca pentru fiecare kilogram de muschi adaugat, corpul tau va arde 50-70 de calorii. Genuflexiunile sunt considerate unele dintre cele mai eficiente exercitii pentru dezvoltarea musculaturii, dar si pentru arderea caloriilor in acelasi timp. 

Digestia se imbunatateste

Miscarea pe care o presupune efectuarea genuflexiunilor are un rol benefic pentru digestie, favorizand eliminarea toxinelor din corp, absorbtia mai buna a nutrientilor, cat si reglarea miscarilor intestinale care ajuta la un tranzit intestinal bun. 

Postura corpului se imbunatateste

Musculatura spatelui se intareste si postura corpului se imbunatateste daca faci genuflexiuni cu regularitate. De asemenea, scapi de durerile de spate cauzate de petrecerea unui timp indelungat la calculator. 

Iti reglezi echilibrul hormonal

Genuflexiunile au un efect benefic asupra hormonilor, ajutand corpul sa ajunga la un echilibru hormonal. In timpul exercitiului, testosteronul si hormonul de crestere au un nivel ridicat in corp, fiind urmate apoi un alt hormon numit DHEA care este responsabil cu arderea grasimilor, dezvoltarea masei musculare, imbunatatirea starii de spirit, a poftei de sex si cu intarirea imunitatii.

Cum sa faci corect genuflexiunile? Reguli de baza

Picioarele trebuie sa fie departate, astfel incat ele vor depasi putin linia soldurilor.

Degetele picioarelor trebuie sa fie indreptate putin inspre exterior. In timp ce faci exercitiul, pastreaza spatele perfect drept si abdomenul incordat. Trage umerii in spate si ridica pieptul. Astfel, spatele tau se va curba doar cat este normal pentru a proteja coloana vertebrala.

Un alt lucru de care sa tii cont este acela ca nu trebuie sa te uiti niciodata la picioare! Privirea trebuie sa fie in oglinda (iar daca nu esti la sala atunci te vei uita inainte, tinand capul drept).

Toata greutatea ta trebuie sa o simti in calcaie, care nu se ridica deloc de la sol in timpul exercitiului. Un lucru extrem de important: cand te lasi in jos, fundul se duce cat mai inapoi, iar spatele ramane drept! Nu te lasa cu trunchiul in fata!

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce se intampla cu corpul tau daca faci zilnic genuflexiuni?