Ce se intampla cu corpul tau atunci cand nu mai faci dus?

Posted by Alin Marinescu on Sunday, April 22, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Cui nu ii place sa faca un dus, fie ca este la prima ora a diminetii sau seara inainte de culcare? Speli murdaria si praful, iti cureti pielea si te rasfeti cu diferite produse de ingrijire. Este un ritual important, o rutina reconfortanta si relaxanta, care te face sa arati, sa mirosi si sa te simti bine. Insa ce se intampla mai exact cu corpul tau atunci cand nu mai faci dus? Schimbari ale corpului tau atunci cand nu mai faci dus

1. Celulele moarte ale pielii creeaza mediul propice pentru cresterea bacteriilor
Nu este bine pentru corpul tau sa il privezi de beneficiile dusurilor. Una dintre cele mai afectate zone ale corpului este chiar pielea. Celulele moarte, transpiratia si particulele de praf raman pe piele. Iar acest strat formeaza un mediu bogat pentru cresterea bacteriilor. Si ajungi sa ai probleme de sanatate daca nu faci din igiena pielii o prioritate.

2. Incepi sa mirosi in locuri neasteptate
Acest lucru nu ar trebui sa te socheze. Odata ce nu mai faci dus, mirosurile urate vor incepe sa se dezvolte, din cauza factorilor naturali si de mediu. Aceste celule moarte si bacterii mentionate anterior apar in diferite colturi si crapaturi ale corpului. Iar daca participi la activitati care produc transpiratie, problema este complicata. Cu cat transpiri mai mult, cu atat este mai rau, deoarece apare umezeala in care bacteriile si ciupercile prospera. Zonele care sunt afectate cel mai mult sunt intre degetele de la picioare, sub sani si inghinal.

3. Pregateste-te pentru pielea uscata si mancarimi
Daca renunti la dusul zilnic, s-ar putea sa incepi o lupta grea cu pielea uscata. Vei dezvolta pete uscate, care indica faptul ca pielea este deshidratata. Lotiunile si cremele te pot ajuta temporar, insa cel mai bine este sa hidratezi pielea in timp ce aceasta este umeda, dupa dus. 

4. Apare acneea
Ca si cum pielea murdara si uscata nu era suficienta, daca te opresti din facut dus, exista sanse sa dezvolti acnee in diferite locuri de pe corp. Pe langa fata, este inclusa acneea de pe piept si de pe spate. O parte a dezvoltarii acneei implica excesul de ulei sau sebum secretat de glandele sebacee din porii pielii. Aceste glande sunt mai proeminente pe piept si spate, ceea ce explica si prevalenta acneei corporale in aceste zone. Acneea inflamatorie este apoi exacerbata de microorganisme, care iubesc mediul uleios, iar sistemul imunitar lucreaza din greu pentru a combate aceste probleme.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce se intampla cu corpul tau atunci cand nu mai faci dus?