Ce se intampla cu bebelusul daca gravida doarme pe spate

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, October 18, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru gravida doarme pe spate

Femeile însarcinate care dorm pe spate
în ultima parte a sarcinii ar putea cauza probleme de sanatate fatului, arata un studiu publicat în revista The Journal of Physiology. Aceasta este prima cercetare în cadrul caruia specialistii au monitorizat simultan somnul bebelusilor si pozitia de dormit a viitoarelor mame.

In urma studiului, specialistii au constat ca, din a 28 saptamana de sarcina, dormitul pe spate poate determina nasterea unui copil mort.

Acestia au explicat ca atunci cand mamele dorm pe spate, fatul devine mai putin activ. Potrivit specialistilor, acesta este activ doar cand mama doarme pe o parte. În urma monitorizarilor, cercetatorii au descoperit ca atunci cand femeile însarcinate si-au schimbat pozitia, de exemplu dintr-o parte, pe spate, bebelusul a devenit rapid linistit sau nemiscat.

La realizarea studiului au participat 30 de femei însarcinate aflate între a 34 si a 38 saptamana de sarcina, care purtau în pantec copii sanatosi. Pozitia de somn a viitoarelor mame a fost investigata cu ajutorul unor camere cu infrarosu. În acelasi timp, specialistii de la Universitatea din Auckland au monitorizat ritmul cardiac al mamei si fatului.

Coordonatorul studiului, profesorul Peter Stone a avertizat ca în situatia în care copilul nu este sanatos, precum în cazul celui cu o dezvoltare slaba, bebelusul ar putea sa nu tolereze efectul dormitului pe spate al mamei.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce se intampla cu bebelusul daca gravida doarme pe spate