Ce se intampla, cu adevarat, cu grasimea pierduta cand slabim

Posted by Alin Marinescu on Sunday, April 1, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Oamenii de stiinta australieni au efectuat un studiu pentru a vedea unde dispare grasimea cand slabim. Rezulatul a fost surprinzator: grasimea nu se transforma in energie sau muschi, cum se credea anterior.

150 de experti in sanatate, printre care medici, nutritionisti si antrenori personali, au fost chestionati, ca parte din cercetare, dintre care doar trei au raspuns corect. Majoritatea au spus ca grasimea este transformata in energie, potrivit Iflscience.

Ce se intampla, cu adevarat, cu grasimea pierduta cand slabim. „Problema cu aceasta teorie este ca incalca legea conservarii masei”, scriu Ruben Meerman si Andrew Brown, profesori in stiinta biomoleculara si a biotehnologiei, la Universitatea din Sydney (UNSW).

De asemenea, ideea ca grasimea este tranformata in muschi este „imposibila”, spun oamenii de stiinta, care au demontat si teoria ca grasimea este eliminata prin colon. Potrivit studiului, grasimea este de fapt transformata in dioxid de carbon si apa.

„Expiram dioxidul de carbon, iar apa este eliminata prin urina sau transpiratie. Daca slabiti 10 kilograme de grasime, mai exact 8.48 kilograme ies din corp prin plamani, prin expirare, iar restul de 1.6 kilograme se transforma in apa. Cu alte cuvinte, aprope toata greutatea pe care o pierdem, o expiram de fapt”, spun cercetatorii.

Spre surprinderea multora, cercetatorii sunt de parere ca „aproape tot ce mancam este eliminat prin plamani”. „Orice carbohidrat digeram si aproape toate grasimile sunt transformate in dioxid de carbon si apa”, sublinieaza oamenii de stiinta, care precizeaza ca singurele alimente care ajung in colon nedigerate sunt fibrele dietetice. Restul sunt absorbite in sange si organe.

sursa: digi24.ro
 

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce se intampla  cu adevarat  cu grasimea pierduta cand slabim