Ce se intampla cand bei cafea in fiecare dimineata pe stomacul gol

Posted by Alin Marinescu on Sunday, December 3, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru cafea dimineata

Nu exista nici o indoiala ca o ceasca de cafea poate aduce numeroase beneficii organismului, deoarece este bogata in antioxidanti. Acestia pot preveni numeroase probleme de sanatate cronice, precum cancerul.

Cu toate acestea, s-a constatat ca aceasta bautura poate provoca si reactii nocive in corpul nostru. Acest lucru este valabil mai ales in cazul in care consumi cafeaua pe stomacul gol. O ceasca de cafea pe stomacul gol stimuleaza secretia acidului clorhidric. Persoanele care sufera de gastrita pot simti asta foarte repede. Chiar si persoanele cu un stomac perfect sanatos nu sunt ferite, deoarece acidul clorhidric este folosit de organism pentru descompunerea alimentelor.

Atunci cand cantitatea de acid este redusa, veti avea probleme daca serviti o masa bogata de proteine, pentru ca acestea vor fi greu de descompus. Asadar, o ceasca de cafea pe stomacul gol va stimula secretia acidului clorhidric exact atunci cand nu este nevoie, cauzand aparitia ulcerului, intrucat stomacul nu are ce sa digere.

Tocmai de aceea este indicat sa se consume cafea dupa masa, pentru a stimula digestia. Proteinele care raman intacte in organism pot cauza numeroase probleme de sanatate, cum ar fi balonarea, boala inflamatorie intestinala si chiar cancer de colon.

Prin urmare, cafeaua trebuie consumata la o ora dupa trezire si dupa ce ati mancat cel putin o felie de paine. De asemenea, cafeaua nu se bea dimineata, imediat dupa trezire intrucat creste nivelul de cortizol foarte mult, iar organismul va avea nevoie de mult timp pentru a-l readuce la normal. Acest hormon controleaza ceasul nostru biologic si capacitatea noastra de a ramane treaz.

De asemenea, consumul de cafea pe stomacul gol ridica nivelurile de acid gastric, care poate provoca balonare si varsaturi. Cu toate acestea, daca pur si simplu nu ai timp sa mananci sau pur si simplu nu poti sa iti incepi ziua fara o ceasca de cafea fierbinte, poti incerca un truc, pentru a reduce efectul nociv: adauga niste lapte sau unt in cafea!

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce se intampla cand bei cafea in fiecare dimineata pe stomacul gol