Ce schimbari apar in corp dupa ce bei o ceasca de cafea

Posted by Alin Marinescu on Friday, September 2, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ceasca de cafea
Pentru multi dintre noi, cafeaua este mai mult decat un moft: aceasta face parte din ritualul de dimineata, fiind elementul care ne ajuta sa ne punem pe picioare.

Indiferent daca iubesti diminetile linistite sau cele alaturi de familie, prieteni sau parteneri de business, o ceasca de cafea este intotdeauna o idee buna.

Potrivite one.ro, acestea sunt schimbarile care au loc in corp dupa ce bei o ceasca de cafea:

in primele 10 minute: Cafeaua intra in fluxul sanguin. Presiunea din sange incepe sa creasca, iar acelasi lucru se intampla si cu ritmul cardiac.

Dupa 20 de minute: incepi sa te simti mai concentrat si mai alert. iti este mult mai usor sa prinzi informatii, dar si sa iei decizii si sa rezolvi anumite probleme. Pe langa asta, cafeina te ajuta sa te simti mai putin obosit, conectand creierul la receptorii adenozinei.

Dupa 30 de minute: Corpul tau incepe sa produca mai multa adrenalina. Poti avea chiar o vedere mai clara, deoarece pupilele se vor dilata treptat.

Dupa 40 de minute: Nivelul de serotonina din corp incepe sa creasca. Acest lucru imbunatateste functionarea neuronilor, ceea ce duce la cresterea fortei musculare.

Dupa 4 ore: Cafeaua actioneaza asupra celulelor si ajuta la eliminarea energiei. Cand acest lucru are loc, corpul incepe sa arda grasimi, chiar si atunci cand nu te misti. De asemenea, cafeina stimuleaza si mareste productia de acid din stomac.

Dupa 6 ore: Cafeina are un efect diuretic. Pe langa apa, corpul pierde si cateva vitamine si minerale esentiale. Acest lucru poate duce la tulburari treptate ale calciului din metabolism.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce schimbari apar in corp dupa ce bei o ceasca de cafea