Ce sa pui in cafea ca sa nu mai fii obosita

Posted by Alin Marinescu on Sunday, April 1, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Bei cafea dimineata si simti ca nu isi face efectul? Poate ca ar trebui sa pui altceva in ea in afara de zahar. Iata cateva solutii de-a dreptul ingenioase!

Oboseala poate fi tinuta in frau de cafea, si, conform noilor descoperiri, acest lichid energizant face mai mult bine organismului decat se credea. Daca adaugi cate putin din plantele de mai jos in cafeaua amara vei evita oboseala mai bine.

Cafea cu boabe de chimen dulce
Poti gasi boabe de chimen dulce in orice supermarket. Pune cateva in ceasca de cafea si adauga abia apoi cafeaua. Nu include zaharul in aceasta reteta energizanta.
Chimenul dulce contine vitamina C, una dintre combatantele oboselii. Vitamina C lupta cu radicalii liberi si intareste sistemul imunitar, deci introducerea chimenului dulce in cafea este binevenita pentru persoanele anemice.

Cafeaua cu ghimbir
Poate ca ti se pare o combinatie imposibila, insa nu este deloc asa. Ghimbirul are o aroma aparte si poate transforma cafeaua amara. Licoarea ta de dimineata va capata un gust usor picant, insa organismul tau iti va multumi pentru sursele bogate de energie. Daca nu suporti gustul cafelei cu ghimbir, iti recomandam ceaiul din aceasta planta.

Cafea cu salvie
Salvia este folosita ca tratament impotriva oboselii inca din cele mai vechi timpuri. Adauga o lingurita de frunze de salvie pisate intr-o ceasca de cafea si acoper-o vreme de 5-10 minute. Consuma dupa aceea si vei preveni, pe langa oboseala, balonarea, bronsita, diabetul zaharat si bufeurile ori transpiratia excesiva.

Cafeaua cu afine
Se stie ca ceaiul de afine este un soldat de neinvins in lupta cu oboseala cronica. Tocmai de aceea, daca adaugi cateva afine coapte in cafeaua ta neindulcita, vei obtine o bomba nutritiva pentru sanatate. Afinele stimuleaza intelectul si contribuie la cresterea performantelor cognitive, deci sunt binevenite mai ales daca muncesti multe ore intr-o zi.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce sa pui in cafea ca sa nu mai fii obosita