Ce sa nu faci niciodata inainte de culcare

Posted by Alin Marinescu on Saturday, March 24, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Studiile efectuate pe baza calitatii somnului au scos la iveala faptul ca persoanele care nu dorm suficient au șanse foarte mari de a confrunta cu diferite afectiuni printre care se enumera diabet, hipertensiune sau dureri de cap.

Nici randamentul la serviciu nu ramane nealterat daca nu te odihnești suficient pe parcursul noptii. Astfel ca, tulburarile de somn reprezinta o problem ce nu trebuie ignorata.

Privitul la televizor seara
Una dintre cele mai periculoase activitati pentru sanatatea ta este sa adormi cu televizorul pornit. Si asta din cauza faptului ca zgomotul de fundal stimuleaza creierul in timpul somnului, lumina puternica a televizorului de asemenea stimuleaza creierul avand consecinte asupra secretiei de melatonina. Cea mai buna modalitate de a induce somnul seara este lecturarea unei carti.

Evita telefonul pe cat posibil
Uita de verificarea e-mailurilor, retele de socializare și orice alta activitate odata ce te-ai hotarat sa mergi la somn. Ecranul telefonului la fel ca și ecranul televizorului stimuleaza activitatea cerebrala și intrerupe ritmul cicardian. incearca sa faci diferenta dintre casa și birou, detașeaza-te și acorda-ti timpul necesar pentru odihna și familie.

Cina prea picanta sau grasa
Alimentele picante sau mult prea grase consumate la masa de seara pot ingreuna digestia și pot de asemenea provoca reflux gastroesofagian și astfel somnul tau va fi unul greoi. in plus daca ai obiceiul sa consumi alcool sau cafea seara, somnul odihnitor va deveni doar o amintire.

Tot din categoria alimentelor care alunga somnul face parte și ciocolata. incearca pe cat posibil ca seara sa nu te certi, sa nu muncești peste program și sa ii permiti organismului tau sa se pregateasca de somn in mod corespunzator. Cea mai buna modalitate de a-ti pastra sanatatea este sa ai grija de ea in fiecare zi.

sursa: clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce sa nu faci niciodata inainte de culcare