Ce sa mananci si sa nu mananci inainte de antrenamentul fizic

Posted by Alin Marinescu on Saturday, June 9, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Stim ca sportul este necesar pentru mentinerea sanatatii, insa un rol foarte important il are si alimentatia. Exista cateva produse alimentare care te ajuta sa obtii rezultatele dorite, deoarece ele cresc nivelul de energie si stimuleaza procesul de pierdere in greutate. Alimentele pe care trebuie sa le mananci inainte de practicarea sportului sunt:

Banane. Mancarea unei banane inainte de antrenament ofera organismului proteinele necesare si alte substante nutritive care contribuie la imbunatatirea rezistentei. Potasiul prezent in fruct ajuta functiile nervoase si musculare, iar carbohidratii contribuie la cresterea nivelului de energie.

Fulgi de ovaz. Fibrele prezente in fulgii de ovaz ajuta la eliberarea constanta a carbohidratilor, adica nivelul de energie va fi mai mare pe tot parcursul antrenamentului. Mananca un bol de fulgi de ovaz cu 2-3 linguri de iaurt grecesc.

Smoothie de fructe. Smoothie-urile vor fi intotdeauna pe lista bauturilor naturale pe care trebuie sa le bei inainte de sport, deoarece sunt o sursa perfecta de proteine de inalta calitate. În acelasi timp, vei obtine carbohidrati simpli si complecsi de la fructele uscate. Prepara-ti un pahar de smoothie din fructele care-ti plac.

Albus. Organismul are nevoie de timp pentru a metaboliza grasimea dintr-un ou . Prin urmare, poate vrei sa renunti la galbenus, alegand sa mananci albusul. 1 albus contine 4 grame de proteine fara grasime.  

Iaurt grecesc. Daca vrei sa-i oferi organismului o cantitate mai mare de proteine, ar trebui sa inlocuiesti iaurtul normal cu cel grecesc. Cel din urma contine de doua ori mai multe proteine decat poti gasi in aceeasi portie de iaurt normal. 

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce sa mananci si sa nu mananci inainte de antrenamentul fizic