Ce sa mananci daca suferi de retentie de apa

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, September 19, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru macris

Alimente care te ajuta daca suferi de retentie de apa. Vezi si ce alimente trebuie evitate
Pentru a evita retinerea apei in organism, mai jos vei gasi o lista cu alimente ce trebuiesc integrate in dieta.

APA
Mancarea cu cea mai mare importanta pe care o poti introduce regimului tau alimentar este insasi apa. Oricat de contrar ar suna, in realitate, lipsa de fluide poate fi chiar cauza retentiei de apa. Corpul tau, cand simte ca nu primeste destula apa, inmagazineaza o cantitate de apa pentru a face fata dezhidratarii.

MACRISUL SI ALTE VERDETURI
in realitate, macrisul nu este foarte des intalnit in regimul alimentar, dar aceasta leguma verde este un diuretic complet ce ofera beneficii suplimentare sanatatii, precum potasiul. De asemenea, exista numeroase legume cu frunze verzi ce te vor ajuta la stoparea retinerii apei, cum ar fi morcovii, ceapa, ardeii, rosiile si telina.

De ce apare retentia de apa si cum se manifesta

IERBURILE
Pentru a te feri de retentia de fluide exista anumite ierburi pe care sa le adaugi dietei tale. Pentru a fii sigur ce tip de ierburi sunt bune, cere ajutorul unui herbalist, dar poti incepe cu seminte de telina, radacina de papadie si ulei de ciubotica cucului.

PEPENI
Pentru a nu retine apa, incearca fructe ce au un continut mare de potasiu ce ajuta la echilibrarea nivelului de sodiu. Pepenii, citricele si alte gustari delicioase pot suplimenta dieta si te vei alege cu mai multe beneficii in afara retentiei de apa.

SOMON SI ALTE TIPURI DE PESTE
Buni inlocuitori ai acuzilor grasi Omega 3, il reprezinta somonul, tonul, herringul si macroul. Acestia ajuta la functionarea creierului , a sanatatii sistemului cardiovascular si a articulatiilor ce te ajuta sa te feresti de retinerea apei.

NUCI SI SEMINTE
Cerealele cu grau integral si nucile sunt foarte bune cand te confrunti cu retinerea apei in organism. Acestea sunt surse bogate de vitamina B6. Cu toate acestea, este de preferat sa consumi nuci si cereale de grau inegral ce au un continut redus de sodiu si favorizeaza retentia de apa. insa acestea contin si grasimi sanatoase si fibre.

MANCARURI DE CARE TREBUIE SA TE FERESTI
Exista cateva mancaruri de care trebuie sa te feresti daca te confrunti cu aceasta problema, pe langa cele care trebuiesc introduse in dieta.

Aparent, cand retii apa, sarea este una din substantele pe care ar trebui sa incetezi sa o folosesti, de asemenea, trebuie sa te feresti de mancarurile cu un continut mare de sare, precum mancarea procesata si semi-preparata. Creaza o dieta sanatoasa ce este necesara daca iti doresti sa scapi de problema retentiei de apa.

Cand te confrunti cu aceasta problema, exista o multime de mancaruri ce te ajuta la crearea unui regim cu mancaruri speciale si astfel esti capabil sa stopezi retentia apei si chiar sa o previi.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce sa mananci daca suferi de retentie de apa