Ce sa faci daca ti-ai fript limba

Posted by Alin Marinescu on Saturday, March 24, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Sigur ti s-a intamplat si tie sa te frigi la limba, fie din graba, fie din neatentie. Limba este extrem de sensibila si trebuie sa remediezi imediat problema. Daca te-ai pricopsit cu o arsura pe limba sigur nu stii ce sa faci. Exista mai multe metode prin care poti scapa de senzatia neplacuta. Data viitoare cand mananci sau bei ceva fierbinte, urmeaza sfaturile de mai jos, pentru a evita neplacerile cauzate de arsuri pe limba.

1. Racoreste zona
Cuburi de gheata, gheata strivita, inghetata sunt cele mai la indemana modalitati prin care poti sa indepartezi durerea din primele momente. Iaurtul este unul dintre cele mai bune remedii pentru arsuri, asa ca foloseste-l cu incredere. Daca ai iaurt inghetat, cu atat mai bine!

2. Amorteste limba
Este bine sa ai mereu in casa produse care contin benzocaina, un anestezic local care ajuta si pentru a trata ulcerele gurii. Acestea au rolul de a amorti durerea. Atentie! Nu manca dupa ce folosesti benzocaina, caci risti sa iti musti limba si vei face mai rau!

3. Incearca apa de gura
Si apa de gura functioneaza ca un anestezic local, astfel ca va fi foarte de folos dupa ce te frigi.

4. Mierea
Este foarte utila pentru orice tip de arsura, asa ca functioneaza foarte bine si cand te frigi la limba. Totusi, nu folosi mierea pentru copil mai mic de 12 luni, pentru ca aceasta sporeste aportul toxic care duce la botulism infantil, o afectiune grava care provoaca decesul.

Nu trebuie sa consumi alimente acide dupa ce te-ai fript la limba. Evita bauturile carbogazoase si citricele o perioada, pentru a te asigura ca rana s-a vindecat.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce sa faci daca ti-ai fript limba