Ce sa faci daca ai baut prea multa cafea

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, September 5, 2018 Under: Stiri din Sanatate

 
Treci printr-o perioada grea la birou? Ai avut multe sarcini pe care nu ai reusit sa le rezolvi In timpul programului de lucru? A trebuit sa lucrezi de acasa ca sa ajungi la zi cu deadline-urile, iar o ceasca de cafea a fost singurul tau prieten In aceasta perioada.

Dupa o vreme, o singura ceasca de cafea nu a mai fost suficienta, apoi nici doua si nu-ti dai seama cand ai ajuns sa bei pe zi peste un litru de cafea. Incepi sa-ti dai seama ca indiferent de cata cafea ai consuma, corpul tau are din ce In ce mai putina enrgie. Vezi mai jos care sunt semnele unei supradoze de cofeina si ce poti face pentru a reveni la normal, potrivit csid.ro.

Practic, cofeina stimuleaza sistemul nervos central, facandu-te sa te simti mai alerta si mai „In priza”. Totodata, cafeaua stimuleaza eliberarea de adrenalina, ceea ce duce la cresterea semnificativa a ritmului cardiac. Dar, la fel ca si In cazul alcoolului, chiar daca este benefica In cantitati moderate, daca ajungi sa consumi prea multa cafea, efectele secundare pot merge de la stari de neliniste, anxietate, nervozitate, pana la probleme de sanatate majore.

Oamenii ar trebui sa-si limiteze consumul de cofeina la cel mult 400 de miligrame pe zi, potrivit USDA. In timp, oamenii au o toleranta diferita fata de cafeina, probabil ca veti simti destul de rau daca vei trece peste aceasta cantitate de 400 de miligrame. Si ca sa Iti fie mai simplu sa vezi ce Inseamna aceasta cantitate, afla ca o ceasca de cafea are aproximativ 100 de miligrame de cafeina, deci nu ar trebui sa bei mai mult de patru cesti Intr-o zi. Daca depasesti aceasta cantitate, este posibil sa ai o senzatie de oboseala accentuata, sa ai dureri de cap, stari de greata si palpitatii.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce sa faci daca ai baut prea multa cafea