Ce sa faci cand te simti obosita si ametita

Posted by Alin Marinescu on Thursday, December 7, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru femeie obosita

Daca te doare capul, nu suporti lumina, iti pierzi echilibrul si te simti slabita, inseamna ca esti foarte obosita. Multi oameni se confrunta cu oboseala si stari de ameteala si nu stiu ce trebuie sa faca, dar exista cateva lucruri care te ajuta sa treci peste aceste simptome.

Bea apa

Se spune ca deshidratarea poate provoca ameteala, ea putand sa apara dupa o perioada in care nu ai mai baut apa, mai ales dupa antrenamentul fizic. In plus, deshidratarea poate fi cauzata si de febra si voma, deoarece este pierduta o cantitate mare de lichide din organism. Cantitatea de apa pe care trebuie sa o bem de multe aspecte, dar recomandate sunt cel putin 8 pahare pe zi. Primul pahar trebuie sa-l bei imediat ce te-ai trezit. Este cel mai bun moment pentru hidratarea intregului corp, inclusiv  a creierului. De asemenea, bea apa si dupa ea ai terminat de baut cafeaua – astfel previi deshidratarea.

Respira adanc

Se spune ca deshidratarea, hipoglicemia si extenuarea pot sa apara dupa ameteala de inainte si dupa antrenamentul fizic. Ameteala se produce in momentul in care  exista un dezechilibru intre dioxidul de carbon si oxigenul din organism. Daca ameteala este cauzata de o problema respiratorie, incearca sa te linistesti si sa respiri adanc, facand pauze intre inspiratie si expiratie. In plus, ar trebui sa te asezi pe pat sau scaun, sa tii o mana pe abdomen, sa tii gura inchisa cand tii aerul in plamani, sa expiri aerul dupa doua-trei secunde, usor. Este recomandat sa repeti exercitiul de 10 ori. 

Mananca ceva

Scaderea glicemiei poate provoca ameteala, mai ales la oamenii care sufera de diabet, ei fiind predispusi la ameteli si oboseala. In plus, senzatia de foame creste riscul de aparitie a ametelii. Din acest motiv, este recomandat sa mananci ceva (un baton de ciocolata sau o banana) cand simti ca te ia ameteala. Bune sunt si fructele bogate in apa, deoarece te hidrateaza.

sursa: clickpentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce sa faci cand te simti obosita si ametita