Ce sa faci ca sa nu te ingrasi de Sarbatori

Posted by Alin Marinescu on Thursday, December 15, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru dieta sarbatori

Cred ca te-ai saturat deja sa ti se spuna ca nu ar fi bine sa mananci aia si cealalta, cu atat mai mult cu cat de Sarbatori vei avea sub nas toate bunatatile traditionale. Si cum nu exista Sarbatori de iarna fara cozonaci, sarmale si afumaturi trebuie sa gasesti cea mai buna solutie ca sa iti faci poftele, dar fara sa-ti pui in pericol silueta. Daca vorbim despre un kilogram luat de Sarbatori atunci nu este o problema foarte mare, dar este foarte important sa nu se adune mai multe kilograme in aceasta perioada.

Ca ne convine sau nu, aceasta este principala regula care te va ajuta sa gusti din toate bunatatile, dar si sa ai grija de silueta. Daca nu exaqerezi cu mancarea si stabilesti foarte clar cele trei mese principale pe zi, fara sa ajungi sa tot gusti din cate ceva din ora in ora, atunci vei avea satisfactia ca ti-ai facut pofta si nu vei fi plina pana in gat. 

Mananca 1-2 felii de cozonac dimineata, la micul dejun alaturi de cafea sau un ceai. Este un moment mai potrivit pentru a consuma acest preparat delicios, in loc de a-l include la cina sau gustare tarzie in noapte. Astfel, poti sa spui ca ai avut un mic dejun diferit si de sarbatoare, precum si satisfactia ca ai mancat cozonac fara sa te ingrasi.

Mananca 3-4 sarmale la masa de pranz daca iti plac foarte mult, insa evita sa le consumi la cina. De asemenea, evita sa le asociezi cu alcoolul, deoarece digestia va fi incetinita, si nu mai manca la aceeasi masa alte aperitive/friptura/cozonac. Limiteaza-te la sarmale si eventual la putina ciorba, daca o preferi.

Poti sa mananci o bucata buna de friptura chiar si seara, insa asociaz-o cu o salata de varza proaspata/murata sau de verdeturi pentru a ajuta la digestie si a avea grija de silueta.

Cartofii si alte legume cu continut ridicat de amidon cresc valoarea calorica si ingreuneaza digestia proteinelor din friptura. 

Stiu ca iti este pofta de afumaturi si acele aperitive apetisante care exista din belsug in perioada sarbatorilor de iarna, insa nu trebuie sa le mananci la aceeasi masa alaturi de sarmale, friptura, cozonac si ciorba. Pastreaza-le pentru un mic dejun copios si combina-le cu mustar, legume crude (felii de castravete, ardei rosu, rosii, hrean) sau un ou fiert tare, incercand sa eviti painea.

Regulile care chiar functioneaza

Pune intr-o sticla de 2 litri apa plata si asigura-te ca o consumi pe parcursul zilei. In zilele de sarbatoare uitam adesea sa bem suficient de multa apa, iar ea este foarte importanta pentru digestie;

Bea in fiecare zi 2 cani cu ceai verde si lamaie, deoarece va ajuta la arderea grasimilor si iti va regla digestia dupa mesele mai bogate in calorii;

Bazeaza-te pe kiwi si ananas proaspat! Aceste doua fructe contin enzime care stimuleaza digestia si favorizeaza arderea grasimilor;

Bea ceai de ghimbir, deoarece este recunoscut pentru faptul ca regleaza tranzitul intestinal si te ajuta sa arzi din caloriile consumate;

Pune pe masa multe legume facute la cuptor sau inabusite ca sa le ai la indemana pentru friptura, dar si cate un bol cu salata din verdeturi (spanac, rucola, valeriana, patrunjel) sau salata de varza;

Nu uita de miscare zilnic! Fie ca alegi plimbarile lungi, mergi o ora la sala sau faci un set de exercitii acasa, acest lucru te va ajuta enorm de mult sa nu pui kilograme in plus in aceasta perioada. 

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce sa faci ca sa nu te ingrasi de sarbatori