Ce sa bei în zilele caniculare

Posted by Alin Marinescu on Monday, June 20, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru CE SĂ BEI ÎN ZILELE CANICULARE

Decât să bei sucuri din comerţ, pline de zahăr şi de coloranţi, alcool, frappe-uri şi energizante, mai bine te răcoreşti şi te revigorezi în această vară cu nişte super băuturi făcute în casă.

Ligia Pop, adepta şi promotoarea raw food în România (alimentaţie vegană fără foc), îţi dă trei reţete de băuturi sănătoase şi pline de vitamine.

Gingerată
Ingrediente: o rădăcină medie de ghimbir (cam cât 3 degete), zeama de la 1-2 lămâi, 3-4 linguri miere, 1 l apă filtrată. 

Mod de preparare: ghimbirul se curăţă, se rade sau se taie bucăţele, se pune în blender la un loc cu zeama de lămâie, apa şi îndulcitorul. Se blenduieşte, apoi se strecoară. Poţi adăuga frunze de mentă, pentru o aromă mai proaspătă.

Băutură enzimatică şi probiotică
Ingrediente: 100 g cireşe proaspete, 70 g coacăze negre, 70 g coacăze roşii, o lămâie tăiată felii, 300 g miere, petalele de la doi trandafiri de dulceaţă, o rămurică de mentă, una de rozmarin, una de roiniţă şi 2,5 l de apă. Se pot folosi orice fructe de sezon şi orice plante aromatice. Se pun toate ingredientele într-un borcan de 3 litri şi se lasă la temperatura camerei 2-3 zile (nu prea mult pentru că fermentează). Strecuraţi şi savuraţi!

Bere făcută în casă
Ingrediente: 2 cm rădăcină de ghimbir, 2 l de apă, 100 g îndulcitor natural, zeama de la o lămâie şi o ciupercă mică kombucha, pentru fermentat. Toate ingredientele se amestecă în blender, apoi se strecoară. Băutura se lasă într-un recipient de sticlă la temperatura camerei. Dacă este cald în casă, în câteva ore veţi avea o băutură acidulată identică cu berea de ghimbir din comerţ.

sursa: stiri.com.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce sa bei în zilele caniculare