Ce risti daca iei prea multe vitamine

Posted by Alin Marinescu on Thursday, March 8, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Daca iei pastile ce contin vitamine in doze mari, acest lucru ar putea fi nociv pentru sanatatea ta, sustin oamenii de stiinta. Dietele bogate in vitaminele C si E au redus speranta de viata a soarecilor de laborator cu pana la 25%.

Un studiu recent a concluzionat ca soarecii pe care s-au facut teste si carora li s-au administrat mari cantitati din vitaminele C si E au avut o durata de viata redusa chiar cu pana la o patrime, conform Daily Mail. Cercetatorii sunt de parere ca aceste concluzii, publicate in Biology Letters, ridica unele intrebari cu privire la beneficiile pe care le au suplimentele cu vitamine pe care oamenii le iau in nestire, chiar si atunci cand nu au nevoie de acestea.

Corpul uman nu produce si nu stocheaza vitamina C si astfel isi ia dozele necesare din fructe si legume. Organismul nostru are nevoie doar de 40mg pe zi de vitamina C pentru a mentine celulele sanatoase si pentru a grabi vindecarea. Vitamina E ajuta la mentinerea structurii celulelor si se gaseste in diverse alimente, cum ar fi nuci, seminte si cereale. Un barbat are nevoie doar de 4 mg pe zi de vitamina E, iar o femeie ar trebui sa isi ia din alimentatie 3 mg pe zi de vitamina E. Dar pe piata (in magazine, in farmacii) se gasesc tablete si pastile care contin o cantitate de sute de ori mai mare comparativ cu doza zilnica recomandata de vitaminele C si E. 

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce risti daca iei prea multe vitamine