Ce risti daca dormi mai mult de o ora in timpul zilei

Posted by Alin Marinescu on Thursday, September 29, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru siesta

Siesta este un lucru benefic, insa nu trebuie sa depaseasca o ora pe zi. Avertismentul apartine cercetatorilor japonezi care sustin ca detin date care arata ca depasirea acestei limite poate creste riscul aparitiei diabetului de tip 2, potrivit gandul.info, care citeaza BBC.

Cercetatorii au facut aceste afirmatii dupa ce au analizat o serie de studii observationale in care au fost implicati peste 300.000 de oameni. Studiul apartine oamenilor de stiinta de la Universitatea din Tokio si a fost prezentat in cadrul unei intalniri desfasurate la Munchen. 

Potrivit acestei cercetari, exista o legatura intre somnul din timpul zilei care depaseste o ora si un risc cu 45% mai mare de dezvoltare a diabetului de tip 2, comparativ cu situatia in care persoana nu doarme pe timpul zilei.

In cazul siestei de mai putin de 40 de minute, nu s-a inregistrat nicio corelatie. Cercetatorii spun ca reprizele lungi de somn din timpul zilei apar ca o consecinta a unui somn agitat in timpul noptii. Aceste tulburari de somn pot conduce la cresterea riscului de aparitie a bolilor cardiovasculare, infarctului sau tulburarilor metabolice, incluzand diabetul de tip 2.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce risti daca dormi mai mult de o ora in timpul zilei