Ce risc enorm au persoanele cu prea putin calciu in organism

Posted by Alin Marinescu on Saturday, October 14, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru lipsa calciu

Un studiu efectuat recent arata ca un nivel scazut de calciu în organism creste de 2-3 ori sansele ca o persoana sa faca stop cardiac. Descoperirea a fost publicata în revista Mayo Clinic Proceedings.

Cercetatorii americani care au realizat studiul spera ca descoperirea lor sa paveze calea dezvoltarii unor noi diagnostice si tratamente pentru stopurile cardiace produse aparent din senin, fara ca pacientii sa aiba probleme cu inima.

„Acesta este primul studiu care arata ca nivelurile scazute de calciu sunt asociate unui risc crescut de stop cardiac la populatia genetala", spune Dr. Hon-Chi Lee, unul dintre specialistii care au efectuat cercetarea.

Potrivit rezultatelor, riscul de producere a unui stop cardiac a fost de 2-3 ori mai mare în randul participantilor la studiu care au avut cel mai scazut nivel de calciu în sange (sub 8.95 de miligrame pe decilitru).

Pentru realizarea studiului au fost analizatele datele cuprinse într-un raport privind mortile subite survenite în Oregon, în perioada 2002-2015. Între acestea au fost identificate 267 de cazuri de stop cardiac. Cercetatorii au analizat nivelul de calciu al celor care au murit din aceasta cauza.

Masuratorile au fost facute cu 90 de zile înainte de momentul producerii stopului cardiac.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce risc enorm au persoanele cu prea putin calciu in organism