Ce putem trata cu suc de cartof dulce

Posted by Alin Marinescu on Thursday, April 5, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Cartoful dulce este o leguma dulce si amidonoasa, bogata in beta caroten, fier, cupru, acid folic si mangan. Nu e de mirare ca aceasta leguma este plina de beneficii pentru organismul uman. Sucul de cartof dulce este la fel de bun, iar daca ii adaugati ghimbir sau morcov pentru aroma are un gust senzational.

Sucul de cartofi dulci este o sursa bogata de beta caroten si vitamina B6, care ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange si previne aparitia diabetului. Vitamina D din aceasta licoare minunata este importanta pentru sanatatea dintilor, a oaselor, a pielii si a sistemului nervos. Totodata reduce riscul aparitiei ulcerului gastric. Persoanele care sufera de acesta boala ar trebui sa includa aceasta bautura in dieta lor zilnica.

Unul dintre cele mai importante beneficii ale sucului de cartofi dulci este reglarea trazitului intestinal. Acest lucru se datoreaza continutului bogat de fibre. Acestea curata tractul gastro-intestinal  si te ajuta sa ai o digestie sanatoasa. Este un remediu extrem de bun pentru constipatie. Sucul de cartofi dulci este o sursa bogata de acid folic, de aceea este indicat femeilor insarcinate. De asemenea, consumul regulat poate reduce inflamatiile din organism si te elibereaza de stres datorita continutului de magneziu. Aceasta este un mineral anti stres, care relaxeaza atat corpul cat si mintea.

Fiind o sursa buna de vitamina C, sucul de cartofi este un bun tratament pentru raceli, gripe si infectii minore. Accelereaza vindecarea ranilor si asigura buna functionare a sistemului imunitar. De asemenea, continutul de fier din acest suc dulce, ajuta corpul in metabolizarea corespunzatoare a proteinelor si iti furnizeaza energie pentru intreaga zi. Totodata, sucul de cartofi dulci contine potasiu, care este extrem de important pentru sanatatea organismului uman. Deficitul de potasiu duce la crampe musculare si sensibilizeaza toata musculatura corpului.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce putem trata cu suc de cartof dulce