Ce putem trata cu pulbere de cicoare

Posted by Alin Marinescu on Thursday, September 20, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Cicoarea este o planta medicinala, melifera si alimentara. In alimentatie se folosesc radacinile pentru a obtine surogatul de cafea cu care se aseamana foarte mult la gust dar difera la aroma si frunzele care se consuma primavara ca atare sau in salate. In zilele noastre exista pe piata diverse variante de “cafea” de cicoare, de la varianta pentru ibric la cea pentru expresor si cea solubila. Din combinarea cu alti inlocuitori ai cafelei se obtin bauturi cu arome diferite. Ca planta medicinala, este utilizata inca din Antichitate, egiptenii folosind-o pentru tratarea bolilor de ficat si pentru dezintoxifierea acestuia. In medicina populara romaneasca, cicoarea se foloseste in tratarea ranilor, durerilor abdominale.

Pulberea de cicoare: are excelente calitati depurative, hipoglicemiante, precum si efecte probiotice (favorizeaza dezvoltarea de bacterii prietenoase). Se foloseste pentru a trata: constipatia – zaharurile nedigerabile din radacina de cicoare stimuleaza formarea de bacterii prietenoase de tip bifidus in colon; creste biomasa fecalelor si continutul lor de apa; stimuleaza peristaltismul intestinal, imbunatatind eliminarea. Se administreaza cate 2 lingurite pe zi, dimineata si seara;

De asemenea se foloseste in dispepsie, digestie dificila – principiile active din radacina sporesc secretia de bila si de sucuri gastrice, imbunatatind digestia si eliminand probleme cum ar fi balonarea, inapetenta, atonia gastrica. Se administreaza cate o jumatate de lingurita, cu un sfert de ora inainte de fiecare masa; racelile si alte infectii – deoarece aceasta intareste sistemul imunitar crescand rezistenta organismului.Administrarea cicoarei favorizeaza dezvoltarea in intestin a asa-numitelor bacterii prietenoase, care intre altele imbunatatesc productia de celule ale sistemului imunitar si le activeaza pe cele existente.Cura dureaza minim 1 luna perioada in care se ia cate o lingurita de pulbere, de trei ori pe zi. Pulberea se obtine prin macinarea radacinii cu rasnita electrica de cafea.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce putem trata cu pulbere de cicoare