Ce provoaca carceii si cum ii poti evita?

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, September 20, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru carcei

Similar cu alte crampe musculare, fenomenul carceilor apare atunci cand muschii se contracta involuntar. Fenomenul poate aparea la orice muschi, dar cele mai obisnuite sunt cele care apar la picioare in timpul noptii, cand persoana doarme. 

Cercetatorii in medicina nu stiu exact ce provoaca carceii, insa de-a lungul timpului au descoperit anumite ipoteze posibile.  Una dintre ele afirma ca acestea sunt provocate de oboseala musculara care poate fi rezultatul statului prea mult in picioare, jos sau dupa prea multe exercitii fizice.

Un alt factor ar putea fi deshidratarea, cand fluidele din organismul uman nu primesc suficient oxigen, fiind predispuse spasmelor. De asemenea, deshidratarea provoaca dezechilibre electrolitice, cercetatorii considera ca electroliti sunt un factor important atunci cand se declanseaza crampele musculare.

Alergatorii, precum si alti atleti considera ca potasiul si magneziul sunt doua substante indispensabile atunci cand persoanele doresc sa previna carceii. Potasiul este foarte benefic pentru relaxarea musculara, in cazul persoanelor care au carcei foarte des medicii ii sfatuiesc sa creasca nivelul de magneziu si potasiu din dieta alimentara. 

De exemplu, bananele sunt o sursa foarte buna de potasiu, precum si cartofii dulci, stafidele, prunele uscate, fasolea uscata si spanacul gatit.

sursa: descopera.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce provoaca carceii si cum ii poti evita?