Ce produse de ingrijire devin periculoase daca le folosim des

Posted by Alin Marinescu on Friday, August 11, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru spalare cu sampon

Incercarea de a gasi produsele de frumusete perfecte poate fi un process destul de dificil. Nu e de mirare ca atunci cand gasesti un produs care ti se potriveste, apare tentatia de a-l aplica in fiecare zi, scrie womenshealthmag.com. Totusi, unele produse nu sunt potrivite pentru uzul zilnic. Printre acestea se numara:

Sampon uscat 

Daca trebuie sa iesi din casa rapid si nu ai timp de dus, samponul uscat poate fi cea mai buna solutie. Cu toate acestea, acest produs miraculos va poate deteriora radacina parului daca este folosit in exces. „Sunt un mare fan al samponului uscat. Totusi, folosirea zilinca a unui sampon uscat va poate usca parul si il va face fragil si tern, ajungandu-se la rupere in cele din urma“, spune Leanne Citrone, stilist la un prestigios salon din Beverly Hills.

Balsam de par

Folosirea unui balsam este o necesitate cand vine vorba de pastrarea sanatatii si frumusetii parului, mai ales in lunile de iarna. Totusi, respectati recomandarile de pe produs, care spun ca acesta ar trebui utilizat o data (poate de doua ori pe saptamana). „Excesul de balsam bogat in proteine poate fi daunator. Produsele bogate in proteine pot dezechilibra pH-ul parului si pot provoca efectul opus, ducand chiar la uscarea acestuia. Daca simtiti ca aveti nevoie de mai multa hidratare a parului, atunci puteti folosi uleiul de nuca de cocos ca tratament saptamanal“, spune Citrone.

Balsam de buze

Annie Chiu, dermatolog la Institutul Derm, recomanda sa nu mai folosim atat de des balsamul pentru buze cu medicament, pentru ca vom ajunge sa agravam problema buzelor crapate. „Utilizarea excesiva poate determina buzele sa nu isi mai secrete singure uleiurile necesare hidratarii“, spune Chiu.

Primer 

Primer-ul este o baza fantastica pentru aplicarea fondului de ten intr-un mod neted si uniform, pastrand un aspect placut al tenului timp indelungat. Cu toate acestea, pielea nu este o mare fana a ingredientelor sale. „Nu folositi niciodata primer mai multe zile la rand. Siliconul din acestea ar putea bloca porii cu uleiuri si transpiratie, provocand eruptii. Aplicati numai la ocazii speciale si asigurati-va ca il indepartati foarte bine inainte de culcare“, recomanda stilistrul.

Rimel rezistent la apa 

Cel mai bun prieten al genelor, rimelul, a devenit o rutina pentru femei in fiecare dimineata. Din fericire, make-up artistul Jamie Greenberg, din Los Angeles, nu sustine ca ar trebui sa renuntam la aplicarea rimelului, ci doar sa avem grija la variantele rezistente la apa. „Acest produs tinde sa va usuce genele si ar trebui sa fie folosit cu atentie. Puneti mai intai un strat de rimel obisnuit pe gene si apoi folositi varianta rezistenta la apa“, spune Greenberg.

Autobronzant 

Autobronzantul este un mod fantastic de a scapa de problemele provocate de expunerea excesiva la soare, dar poate provoca mai multe probleme decat merita. „De multe ori acesta poate duce la colorarea pielii in portocaliu. Nu arata deloc natural. Majoritatea oamenilor nu il aplica corect, asa ca problema reprezinta intinderea produsului“, spune Citrone.

sursa: adevarul.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce produse de ingrijire devin periculoase daca le folosim des