Ce poți trata cu ulei de usturoi

Posted by Alin Marinescu on Sunday, February 12, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ulei de usturoi

Ușor de obținut, uleiul de măsline cu usturoi dă un gust aparte salatelor și preparatelor cu paste, dar poate fi folosit și pentru a-ți îmbunătăți starea de sănătate.
Usturoiul ca atare sau amestecat cu ulei este nu doar un aliment, ci și un remediu natural util pentru combatarea mătreții, a durerii de dinți, a hipercolesterolemiei (nivel crescut de colesterol „rău”) sau a indigestiei. Combinarea usturoiului cu ulei de măsline permite aplicarea lui cu ușurință.
Consumat frecvent în diverse preparate culinare, îmbunătățește capacitatea corpului de a lupta cu agenții patogeni, bacterii sau virusuri și sănătatea celor care suferă de afecțiuni cardiovasculare. Efectele antimicrobian, antifungic și antibiotic fac din acest leac unul util în tratarea infecțiilor.

Cum să-l prepari
Pentru a face singur ulei cu usturoi ai nevoie de:
- un borcan cu capac sau o sticlă de culoare închisă
- 60 ml ulei de măsline
- 1 căpățână de usturoi

Încălzești uleiul foarte puțin, cât să-l poți atinge fără să te frigă. Îl torni în recipientul ales și pui usturoiul tocat fin. Închizi bine recipientul și-l așezi într-un loc uscat, departe de lumină. Ideal ar fi să nu-l deschizi decât după 24 de ore, dar se poate folosi și după 3 ore, după ce strecori uleiul.

Extrapont
Cu acest ulei poți masa și scalpul, pentru a alunga mătreața, sau mâinile, fața, ca să le redai catifelarea și să scapi de uscăciunea sau descuamarea pielii. Pentru uz intern, iei câte o linguriță, de 3 ori pe zi. Dacă alegi să cumperi ulei de usturoi sub formă de capsule, din magazinele cu produse naturiste, trebuie să știi că se ia câte o capsulă tot de 3 ori pe zi.

Sursa:   www.clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce poți trata cu ulei de usturoi