Ce poţi trata cu pelin

Posted by admin. on Tuesday, April 14, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Toate bunicile noastre cunosc şi folosesc o mulţime de leacuri cu pelin, tocmai pentru că este o plantă care te ajută când eşti bolnavă. Tonic, stimulent gastric, antimicrobian, dezinfectant şi vermifug, pelinul este planta de care ai nevoie când suferi de o serie de afecţiuni.

Uşurează digestia

Te-ai deranjat la stomac sau din contră ai o digestie dificilă? Nicio plantă nu se compară cu pelinul când este vorba de stimularea digestiei. Prepari o infuzie dintr-o linguriţă de pelin uscat cu o cană de apă şi o bei cu 5-10 minute înainte de masă.

Tratează intoxicaţiile alimentare

Ai mâncat ceva şi îţi este foarte rău? Pelinul este o plantă depurativă, care stimulează ficatul şi eliminarea toxinelor din organism. Prepară o infuzie din 2 linguriţe pelin şi 1 cană de apă şi bea câte o cană pe zi timp de o săptămână.

Bun împotriva viermilor intestinali

Ai descoperit la ultimele analize că ai un parazit intestinal? Pelinul este planta cu cel mai puternic efect vermifug, de aceea e bine să iei 4 linguriţe de tinctură de pelin pe zi, timp de 14 zile.

Alungă dureri de cap

Simţi că-ţi „explodează” capul şi nu mai vrei să iei analgezice. O ceaşcă cu ceai de pelin pe care s-o bei cu înghiţituri mici pe tot parcursul zilei îţi va lua durerea cu mâna.

Calmează arsurile

Prepară un ceai concentrat din 6 linguri pelin şi o cană de apă clocotită. Las-o să se răcească, apoi tamponează zona arsă sau infectată cu ceai de pelin şi las-o să se usuce. În câteva zile vei vedea şi rezultatele.

Vindecă infecţiile

Când un dintre aceste două afecţiuni îţi dă bătăi de cap, foloseşte remediul cu pelin. Băile de şezut cu infuzie de pelin, dimineaţă şi seara, au efect antimicotic şi antiinflamator.

Atenţie!

Gravidele, mamele care alăptează şi cei care suferă de boli nervoase nu au voie să urmeze un tratament cu pelin.

Nu ai voie să foloseşti un tratament intern cu pelin mai mult de 14 zile, pentru că are reacţii adverse: tremurături, convulsii, halucinaţii.

sursa: clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: pelin  tratamente pelin  remedii naturiste  digestie  viermi intestinali  infectii  dureri de cap