Ce poti face pentru a limita expunerea la arsenic in familia ta

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, February 13, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru expunerea la arsenic

In primul rand, trebuie sa diversifici cat mai mult dieta. Acesta este unul dintre cele mai importante principii cand vine vorba de o alimentatie sanatoasa: mananca alimente variate, nu-ti restrange optiunile! Daca nu vrei sa renunti de tot la felurile de mancare cu orez, trebuie sa inveti sa il gatesti corect: fierbe-l folosind 10 parti apa si una orez. Studiile arata ca in acest mod poti reduce cu pana la 60% continutul de arsenic anorganic din orez.

In afara de orez, alimentele care mai trebuie evitate, conform unui nou studiu din New Hampshire, sunt:

Berea
Vinul alb si rosu
Varza de Bruxelles
Carnea inchisa la culoare (somonul, tonul, sardinele)
De asemenea, unele produse din carne de pasare pot contine nivele crescute de arsenic datorita alimentatiei sau solului impregnate cu materiale toxice.

Cum se manifesta o intoxicatie cu arsenic
Arsenicoza, sau intoxicatia cu arsenic, este o afectiune medicala grava cauzata de acumularea unor nivele inalte de arsenic datorate apei contaminate sau a zonelor industriale. Simptomele includ stare de greata, varsaturi, dureri abdominale, diaree, urina de culoare inchisa, deshidratare, simptome cardiace, hemoliza, vertij, delir, stare de soc sau chiar moarte.

Concluzie
Informatiile prezentate mai sus nu sunt menite sa induca panica. Raspunsul la intrebarea din titlu este evident ”Da”, dar ingrijorarea nu trebuie sa se transforme in teama sau anxietate. In ultima vreme, statisticile arata ca nivelul de arsenic din alimentatie a scazut considerabil si nu trebuie sa ne facem griji ca orice inghititura de orez, branza, lapte sau chiar apa este imbuibata cu arsenic. Dieta trebuie sa fie cat mai diversa, iar alimentele mentionate trebuie consumate cu atentie.

Bineinteles, daca locuiti intr-o zona industriala, ar trebui sa luati in calcul mutarea resedintei sau alertarea autoritatilor, dar in acest caz, arsenicul nu va fi inamicul numarul unu. Poluarea atat a aerului, a solului si a apei duce la efecte dezastruoase atat asupra planetei, cat si a sanatatii oricarei vietuitoare care cohabiteaza pe ea.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce poti face pentru a limita expunerea la arsenic in familia ta