Ce NU trebuie sa faci sub nicio forma daca esti parinte

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, August 23, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru copil mic hranit

Parintele nu ar trebui sa ofere în primii 2-3 ani de viata glucide rafinate-dulciuri copilului. Senzatia de foame si satietate exista pentru a semnala nevoia copilului de hrana, iar aprehensiunea lui pentru gustul dulce - stimulata prin oferirea zilnica de dulciuri - ar creste si ar perturba aceste instincte. Astfel, copilul va dori aceste alimente dulci si va învata sa manance de pofta, asa cum se întampla în cazul multor copii care aleg sa „nu mai manance nimic" în afara dulciurilor, bineînteles!

Toate aceste lucruri se întampla spre disperarea mamelor care încep atunci un lung periplu prin cabinete de pediatrie în clinici private, deoarece copilul „nu mai mananca, asa cum manca odata". Aceasta corvoada poate fi prevenita daca se face corect diversificarea si dulciurile se ofera copilului la masa de duminica, sub forma unei prajituri facute în casa sau zilnic, pe post de gustari prin fructele de sezon.

Echilibrul, cheia succesului
Prin urmare, echilibrul in atitudine, în hrana, în miscare si exercitiu fizic, în ...anxietate si în relatia de atasament care se dezvolta între mama si copil în primul an de viata, în relatia dintre cei doi parinti trebuie sa primeze.

Nu cedati, cel putin, nu cedati foarte usor, santajului emotional care vine din partea celor mici pentru ca nu vor sa manance un anumit aliment sau altul.

În niciun caz, NU este recomandata gratificarea prin mancare sau castigarea bunei-dispozitii a copilului prin oferirea unei gustari hiperdense caloric si foarte dulci.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce nu trebuie sa faci sub nicio forma daca esti parinte