Ce nu trebuie sa faci dupa ce bei vin

Posted by Alin Marinescu on Friday, December 30, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru vin

Cunosti foarte bine sentimentul de uscaciune a cavitatii bucale pe care il capeti dupa ce ai consumat un pahar cu vin si poate de multe ori ai apelat la periuta si la pasta de dinti pentru a o indeparta, insa acest obicei este daunator, potrivit specialistilor.

Stomatologul Timothy Chase arata ca aciditatea vinului este considerabila, in special cand vine vorba de vinurile albe, astfel ca demineralizeaza dantura. "Periajul dintilor dupa ce ai consumat vin poate duce la deteriorarea smaltului si nu exista modalitati de a-l inlocui."

Exista, desigur, o pauza pe care trebuie sa o respecti daca vrei ca dantura ta sa nu aiba de suferit. "Ar trebui sa astepti cel putin jumatate de ora", explica stomatologul. Aceasta regula nu se aplica si pentru alte bauturi alcoolice, intrucat nu au acelasi nivel de aciditate, insa o poti avea in vedere cand consumi un cocktail, de exemplu, care contine sucuri de fructe, in special cele acrisoare. Periajul dintilor dupa ce ai consumat un astfel de cocktail poate fi chiar mai daunator, spune expertul.

"Recomand regula cu o pauza de jumatate de ora pana la periaj dupa ce ai consumat absolut orice in afara de apa, dar in mod special in cazul alimentelor si bauturilor cu o aciditate crescuta, cum e cazul citricelor", subliniaza Chase.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce nu trebuie sa faci dupa ce bei vin