Ce nu trebuie sa faca persoanele cu varice

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, February 27, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Tratarea varicelor este o misiune grea. Odata aparute, sa scapi de varice nu este chiar floare la ureche. Tocmai de aceea cea mai eficace metoda de tratare a varicelor este prevenirea aparitiei lor. Fizioterapeutul Bogdan Goga a vorbit despre contraindicatiile in tratarea varicelor cat si despre pericolul la care ne expunem cand stam picior peste picior la birou. „Atunci cand stam un timp indelungat la birou, fara sa ne miscam prea mult, pompa musculara nu mai este activata si astfel se va crea o insuficienta venolimfatica.

Pentru a intelege mai bine acest mecanism, trebuie sa va explic faptul ca arterele au in structura lor o musculatura care joaca rolul unei micropompe, in sensul ca pulseaza sangele arterial catre tesuturi. Spre deosebire de acestea, venele nu au acest tip de musculatura, motiv pentru care circulatia sangelui prin ele depinde de energia cinetica restanta si de contractiile muschilor care strivesc venele si au rolul unei pompe. De asemenea, pozitia picior peste picior, la birou, este nociva, deoarece membrul care va sta deasupra, sprijinit de celalalt picior, va suferi o comprimare majora la nivelul zonei din spatele genunchiului, zona foarte importanta, datorita pachetului venolimfatic situat la nivelul sau”, a declarat doctorul Goga pentru revista Taifasuri.

Acesta a mai spus si care sunt factorii care duc la umflarea picioarelor: „Desigur, foarte multi factori conlucreaza si determina umflarea picioarelor, iar la persoanele care au o circulatie mai lenta, acesti factori nu fac decat sa agraveze afectiunea. Unul dintre factorii favorizanti il reprezinta purtarea unor incaltari sau a unor dresuri care sunt foarte stranse pe picior, in special sub genunchi. Aceasta zona, numita submaleolara, este foarte importanta, deoarece la nivelul sau se gasesc unele statii ganglionare, care, daca sunt comprimate, produc o staza, ce va determina umflarea picioarelor la persoanele cu o circulatie deja ingreunata. O influenta foarte mare o are si lenjeria intima purtata.

Daca aceasta este foarte stransa in aria inghinala, poate com- prima ganglionii aflati in aceasta zona. Materialul genetic este iarasi foarte important. Daca in familie au existat persoane cu aceasta afectiune, este foarte probabil ca si rudele apropiate sa experimenteze astfel de probleme”.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce nu trebuie sa faca persoanele cu varice