Ce nu trebuie sa cureti cu bicarbonat de sodiu?

Posted by Alin Marinescu on Saturday, December 16, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu
se găseşte la preţuri mici în magazine, iar efectele sale sunt miraculoase. Cel mai des este folosit în bucătărie, ca agent de afânare, dar proprietăţile sale sunt cu mult mai multe. Nu-l confundaţi cu bicarbonatul de amoniu sau amoniac.  Bicarbonatul de sodiu este recomandat in toate publicatiile ca fiind una dintre cele mai eficiente si mai sigure substante potrivite pentru curatenie. Totusi, sunt anumite obiecte pentru care trebuie sa folositi altceva pentru a nu deteriora obiectele.

Vesela de aluminiu. Majoritatea suprafetelor de metal pot fi curatate cu bicarbonat de sodiu, dar cu cele de aluminiu trebuie sa aveti grija. Daca faceti procedura rapid si limpeziti imediat ce ati pus bicarbonatul de sodiu, nu ar trebui sa existe probleme. Ideal ar fi sa nu lasati praful pe obiectele de aluminiu pentru ca va oxida, iar vasele isi vor schimba culoarea.

Obiectele vechi de argint. Exista specialisti care sustin ca cel mai bun mod de a curata argintaria este prin frecare cu bicarbonat de sodiu si impachetarea cu folie de aluminiu. Totusi, la polul opus sunt cei care spun ca procedura este prea abraziva ceea ce duce la deteriorarea pieselor. Procedura nu este recomandata mai ales daca vesela are piese decorative din pietre pretioase din perle. Daca aveti obiecte foarte valoroase cel mai bine duceti-le ka un specialist.
 
Vesela aurita. Sansele sa aveti vesela aurita cu aur de 24 k poate fi destul de mica. De obicei, se folosesc imitatii. Oricum ar fi este bine sa aveti grija cu bicarbonatul de sodiu si sa alegeti alta metoda de curatare.

Marmura. Producatorii de marmura nu recomanda folosirea bicarbonatului de sodiu. Chiar daca nu este foarte abraziv, aplicarile repetate pot duce la deteriorarea marmurei. Folositi doar detergenti speciali.

sursa: gustarte.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce nu trebuie sa cureti cu bicarbonat de sodiu?