Ce nu stiu femeile despre corpurile lor

Posted by Alin Marinescu on Thursday, March 8, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Corpurile femeilor sunt foarte complexe si complicate, asa ca, de multe ori, femeile nu sunt constiente de toate secretele pe care le ascund. Trebuie sa stii sa-ti apreciezi corpul, sa-l tratezi ca pe un templu. Doar atunci cand iti intelegi corpul, vei invata sa il respecti. Iata cateva lucruri pe care femeile nu le stiu despre corpurile lor, desi ar trebui!

1. Femeile au nevoie de nutrienti specifici
Majoritatea femeilor nu stiu ca au nevoie de anumite substante nutritive. Vitamina D, de exemplu, este o vitamina regasita in principal in lumina soarelui si in putine surse alimentare. Cele mai multe femei au o deficienta de fier, ca rezultat al ciclurilor menstruale continue si al sarcinilor. Iar deficitul de fier al femeilor poate fi inlaturat cu ajutorul consumului de carne rosie, o sursa principala a acestei substante nutritive, dar care este rar consumata de catre femei. Deficitul de fier poate duce la aparitia unor simptome precum oboseala, scaderea energiei, migrenele, durerile musculare si subtierea firului de par. Carnea bogata in fier include carnea de vita, peste si pasare de curte. Se regaseste fier si in legume precum fasole, linte si mazare.

2. Pielea femeilor se deshidrateaza rapid
Femeile sunt foarte predispuse la deshidratarea pielii. Exista cateva motive pentru care se intampla acest lucru. In primul rand, baile si dusurile reprezinta o practica esentiala dusa la extrem de femei. Scufundarea pielii in apa pentru perioade lungi de timp este contraproductiva.
Dusurile lungi si fierbinti nu sunt bune pentru piele, deoarece inmoaie uleiurile pielii, acestea fiind usor indepartate, ceea ce duce la uscarea pielii. Limitarea expunerii la soare, micsorarea temperaturii de la dus si limitarea contactului cu apa calda pot ajuta la evitarea deshidratarii pielii.

3. Femeile sunt predispuse la anxietate
Femeile au un nivel mai ridicat de cortizol (hormonul stresului), progesteron (un hormon care normalizeaza sarcina) si estradiol (un steroid natural). Ca rezultat al acestor substante chimice si al efectului lor asupra hormonilor si neurochimiei femeilor, exista un risc dublu ca femeile sa aiba de-a face cu o tulburare de anxietate. Printre sfaturile date de specialisti se numara si realizarea unei liste pe care sa fie notate lucrurile pentru care esti recunoscatoare, practicarea meditatiei si a acceptarii, alcatuirea unei liste cu lucrurile pe care le poti controla in situatia care iti provoaca anxietate si ceea ce nu poti controla. Daca nivelul de anxietate incepe sa iti afecteze viata in mod considerabil, este recomandat sa cauti asistenta medicala, terapie sau un grup de sprijin.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce nu stiu femeile despre corpurile lor