Ce nu stiai despre vitamina C

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, November 8, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru vitamina C

Vitamina C, numita si acid ascorbic, este o vitamina solubila in apa, necesara pentru crestere si dezvoltare. 

Intrucat cantitati importante din acest nutrient sunt eliminate din organism prin urina, aportul de vitamina C trebuie sa fie asigurat prin alimentatie si, dupa caz, suplimente nutritive.

Printre numeroasele beneficii ale vitaminei C se numara intarirea sistemului imunitar si protectia impotriva bolilor cardiovasculare, problemelor de sanatate prenatale, afectiunilor de vedere si a imbatranirii premature.

Organismul nu este capabil sa produca singur vitamina C, de aceea ea trebuie sa provina in principal din alimentele consumate zilnic. In trecut, se considera ca acest nutrient este un remediu posibil pentru raceala comuna, insa cercetarile recente dezmint aceasta informatie. Vitamina C nu reduce riscul contactarii racelii si gripei, insa ajuta la diminuarea intensitatii simptomelor infectiilor respiratorii.

Ce nu stiai depre aceasta vitamina

vitamina C ajuta la vindecarea ranilor? Datorita faptului ca ajuta la stimularea productiei de colagen, prezenta vitaminei C in organism accelereaza procesul curativ in caz de arsuri, rani grave, protejand totodata si impotriva stresului.
imbunatateste circulatia sangvina, contribuie la dilatarea vaselor de sange si previne afectiuni precum angina pectorala, tensiune arteriala sau atac de cord?
contribuie la eliberarea cailor respiratorii, reduce bronhoconstrictia indusa de efortul fizic intens?
este un bun reemdiu impotriva astmului?
vitamina C este eficienta mai ales in lupta impotriva bolilor neurologice?

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce nu stiai despre vitamina c