Ce nu stiai despre sprancene

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, November 29, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru sprancene

Principalul rol la sprancenelor este de a ne proteja ochii. La fel ca si genele, sprancenele sunt menite sa fereasca ochii de transpiratie, murdarie si microbi. De asemenea, acestea tin la departare stropii de ploaie si ii forteaza sa curga pe partea laterala a fetei, astfel incat sa nu dauneze vederii.

Totodata, sprancenele sunt cruciale pentru recunoasterea fircarei persoane. in mod uimitor, o persoana care nu are sprancene este extrem de greu de recunoscut, acestea insumand una dintre cele mai importante trasaturi ale fetei. intr-un studiu efectuat in Marea Britanie, participantilor li s-au aratat poze cu celebritati fara sprancene. Drept rezultat, ei au reusit sa recunoasca aproximativ 40% dintre vedete, chiar daca acestea erau extrem de populare. Sprancenele sunt extrem de importante in comunicarea non verbala, ele reprezentand una dintre cele mai expresive trasaturi ale fetei. Daca analizezi putin acest aspect, iti vei da seama ca poti spune imediat cum se simte o persoana, daca te uiti la sprancenele ei. Deseori ati auzit ca ochii sunt oglinda sufletului si acestia spun totul despre starea noastra. De fapt, un rol mult mai important il au sprancenele.

O singura spranceana are aproximativ 250 de fire de par. Cine ar fi crezut? Acestea sunt distribuite in directii diferite si au dimensiuni diferite. Spre exemplu, firele de par care se afla mai aproape de nas, sunt orientate in sus, in timp ce firele din extremitatea exterioara sunt orientate spre exterior. Sprancenele cad singure dupa o anumita perioada de timp. Un fir de par facial rezista aproximativ 4 luni. Aceasta este o perioada foarte scurta, in comparatie cu parul de pe cap, care poate rezista si 3 ani de zile.

Atunci cand devii carunt si sprancenele tale iti vor schimba aspectul si culoarea.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce nu stiai despre sprancene