Ce nu stiai despre morcovi

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, January 30, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru morcovi

Stii ca morcovii iti protejeaza vederea si iti ofera o piele frumoasa si sanatoasa, nu-i asa? Dar n-ai fi banuit ca gustoasele legume ti-ar putea fi daunatoare in anumite conditii. Un studiu recent arata ca te poti imbolnavi atunci cand exagerezi cu mancatul, chiar daca incluzi in alimentatie fructe si legume care se presupune ca sunt benefice.

Astfel, s-a descoperit o latura ascunsa, nociva, a pigmentului din morcovi. Cercetatorii de la Ohio State University au descoperit ca daca organismul absoarbe prea mult beta-caroten se blocheaza partial absorbtia vitaminei A, scrie huffingtonpost.com. Principalele surse de beta-caroten sunt: legumele de culoare galbena, spanacul, morcovii, ardeii rosii, fructele in nuante de galben si portocaliu, precum mango, pepene galben sau caise.

Vitamina A este responsabila cu sanatatea ochilor, a oaselor si a pielii, asigurand in acelasi timp buna functionare a sistemului imunitar si a metabolismului. Daca asimilarea este blocata, cercetatorii sustin ca ar putea cauza o serie de afectiuni grave. Un potential pericol ar fi cancerul pulmonar, oamenii care consuma mult beta-caroten fiind mai des diagnosticati cu o astfel de afectiune decat cei care nu fac exces la acest capitol.

Cu toate ca specialistii sustin ca au descoperit o latura intunecata a beta-carotenului, acestia au adaugat ca nu recomanda oamenilor sa stopeze consumul de morcovi, fiindca sunt necesare studii suplimentare pentru a confirma aceasta teorie. In plus, daca adoptati un regim alimentar variat ce asigura un aport echilibrat de vitaminte si minerale, veti evita excesele de orice natura.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce nu stiai despre morcovi