Ce nu stiai despre detoxifiere

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, November 22, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru detoxifiere

Stim cu toatele ca fructele si legumele ajuta la detoxifierea organismului, de aceea, putine dintre noi nu au inca un blender in bucatarie. insa curatarea reziduurilor toxice din corp nu ajuta doar la scaderea in greutate, ci au un efect benefic asupra intregii stari de sanatate.

10 lucruri pe care nu le stiai despre detoxificare

Ce inseamna detoxifierea?

Detoxul, cum mai este cunoscut, este procesul prin care organismul nostru elimina efectele negative ale factorilor externi, de la poluare, la chimicale, pesticide si aditivii din alimentele pe care le consumam. Detoxifierea interna este mai eficienta, pentru ca are efect direct asupra rinichilor si colonului – organele implicate in eliminarea toxinelor din corp.

De ce e nevoie de detoxifiere

Pentru ca este o metoda completa si foarte eficienta de a-ti pastra o stare de bine generala, atat la nivel fizic, cat si mental. Prin detoxifiere vei scapa de migrene, stari de greata sau lipsa de energie, starea parului si a unghiilor se va imbunatatii, pielea va arata mai tanara, te vei confrunta cu mai putine episoade alergice sau deloc. si daca inainte de aparitia calculatorului aveam joburi mai putin statice, acum, stilul nostru de viata sedentar nu ne ajuta prea mult metabolismul. O cura de detoxifiere stimuleaza organismul sa elimine in ritm alert toxinele din corp.

Detoxifiere pe termen lung sau scurt?

Depinde de stilul tau de viata si de ce iti doresti. O detoxifiere pe termen scurt poate presupune sa consumi doar freshuri facute in casa timp de 24 de ore sau chiar injectii intravenoase sau spalaturi in cazul intoxicarii cu metale grele sau chimicale. In schimb, detoxifierea pe termen lung presupune evitarea alimentelor bogate in carbohidrati, a dulciurilor si cresterea aportului de fructe si legume (printre care si usturoiul). In plus, o detoxifiere ca la carte include aportul de lichide suficiente pentru o hidratare corecta, dar si o serie de exercitii fizice (de la pilates la yoga sau tai chi), care vor regla nivelul stresului si al energiei din corp.

Detoxifiere cu mere

incearca dieta cu mere – timp de 3-4 zile mananca doar mere culese timpuriu, ca ionatanele. Mananca sase mere pe zi pentru ca aportul caloric sa scada, iar colonul sa fie curatat adecvat.

Detoxifierea fara zahar

Poti scapa de kilogramele in plus renuntand cu totul la alimentele care contin zahar – de la deserturi si mancaruri procesate la bauturi dulci. Daca totusi nu poti elimina din prima orice urma de zahar, inlocuieste-l cu substituenti naturali.

Detoxifierea cu lamaie

Adauga lamaie in apa pe care o bei zilnic. Acidul continut va avea efect de curatare a toxinelor, prin spargerea moleculelor grase.

Detoxifierea cu suplimente

Poti alege varianta cea mai usoara – aceea de a recurge la pilule special concepute pentru detoxifiere. Atentie sporita: cere sfatul medicului nutritionist inainte de a le incerca, pentru a afla care sunt cele potrivite pentru tine.

Procedee alternative de detoxifiere

Homeopatia, acupunctura, masajul, ceaiurile de ierburi sau hidroterapia, o practica mai putin cunoscuta (alternarea dusurilor fiebinti timp de cinci minute, urmate de cele reci, pentru 30 de secunde), sunt tot atatea procedee de detoxifiere care pot da rezultate imbucuratoare asupra starii tale de sanatate. Inainte de detoxifiere mergi la doctor. Nu incepe nicio cura de detoxifiere inainte sa-ti faci un control amanuntit pentru a depista daca sanatatea iti permite un astfel de regim. Femeile insacinate, de exemplu, nu au voie sa urmeze procedee de detoxifiere, intrucat anumite practici pot dauna fatului.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce nu stiai despre detoxifiere