Ce nu ar trebui sa faceti niciodata inainte de a merge la somn

Posted by Alin Marinescu on Sunday, August 6, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru somn usor

Somnul este foarte important pentru organism, iar lipsa acestuia lasa urme evidente atat asupra aspectului fizic cat si asupra celui psihic. Este esential sa avem un somn odihnitor si sa respectam anumite conditii care sa ne ajute sa avem un tonus bun a doua zi.

Iata sase lucruri de care ar trebui sa tineti cont pentru a avea un somn cat mai sanatos si revigorant. 

1. Inlaturati tehnologia din dormitor

in special ecranele. Ecranele va tin treji deoarece creierul percepe lumina ca fiind cea din timpul zilei. Ecranele impiedica eliberarea hormonului melatonina care ajuta organismul sa realizeze ca este timpul sa dormiti. 

2. Incercati sa nu va induceti somnul 

Stand intinsi, va ganditi cu frustrare la cate ore de somn mai aveti pana sa va sune alarma. Se intampla in multe cazuri, iar unul dintre lucrurile pe care incercati sa le faceti in aceste situatii este sa va fortati sa dormiti. Concentrarea pe odihna va va trezi chiar mai mult, iar expertul in somn Raj Dasgupta va sfatuieste sa incercati o alta activitate odihnitoare: daca nu puteti dormi, acesta sugereaza sa va ridicati din pat si sa faceti altceva relaxant, cum ar fi citirea unei carti.

3. Alcoolul inainte de somn nu este recomandat

Consumul de alcool inainte de a va baga in pat intrerupe somnul. Pe langa faptul ca trebuie sa mergeti la baie des, alcoolul va dauna somnului care ajuta la memorie, concentrare si invatare.  

4. Exercitii fizice

Nu faceti exercitii inainte de culcare. Exercitiile sunt bune pentru a va trezi, va pregateste pentru zi si creste temperatura corpului.

5. Temperatura camerei

Mai ales pe timpul iernii, majoritatea persoanelor sunt tentate sa transforme dormitorul intr-o mica zona tropicala. Studiile au aratat ca oamenii dorm mai bine in camere mai reci.  

6. Animal de companie in pat

Prezenta unui animal de companie in pat este extrem de placuta, dar lasandu-i sa ramana acolo poate sa va tulbure serios somnul. 

sursa: gandul.info

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce nu ar trebui sa faceti niciodata inainte de a merge la somn