Ce nu ai voie sa mananci la menopauza

Posted by Alin Marinescu on Thursday, October 5, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru menopauza

Nu cred ca este femeie care sa nu intre in panica atunci cand simte ca se apropie menopauza. Nu pot sa inteleg de ce menopauza este vazuta ca un prag apocaliptic, cand in fond, este doar o alta perioada din viata unei femei si trebuie tratata ca atare. Nu trebuie sa ne stresam prea tare cu menopauza. Nu este o boala! Organismul incepe o alta etapa, fapt pentru care are alte nevoi, iar tu trebuie sa i le oferi. In acest mod vei face fata cu brio noii perioade din viata ta.

Ovarele isi inceteaza activitatea, favorizand aparitia dereglarilor hormonale. De aici pot apare probleme dermatologice, osoase (osteoporoza), metabolice, endocrine si psihologice. Menopauza se poate instala si mai devreme de varsta de 50 de ani. Poti sa previi din timp aceste schimbari, abordand un stil de viata mai sanatos la premenopauza, dar daca nu ai dat importanta pana acum , iar schimbarile te iau prin surprindere si nu le mai faci fata.

Ce nu ai voie sa consumi la menopauza?

Redu cantitatea de alcool - un pahar de vin la ceva timp este sanatos si chiar se recomanda, in special vin rosu sau rose
Renunta la fumat
Redu cantitatea de zahar si sarea -ai voie mici pofte din cand in cand
Renunta la grasimi si prajeli
Renunta la cafea si inlocuieste-o cu ceai verde
Uita de condimentele prea picante
Evita sucurile carbogazoase
Evita produsele lactate pline de grasimi

O alimentatie sanatoasa nu se recomanda doar pentru a face fata simptomelor menopauzei si pentru a preveni cele mai comune afectiuni. In aceasta etapa a vietii, hormonii o iau razna si te poti trezi si cu multe kilograme in plus peste noapte, asa ca nu strica sa alegi alimente sanatoase si gatite corect. Chiar si dupa varsta de 50 se poate slabi si inca foarte usor, daca tii cont de anumite sfaturi alimentare. Ele te ajuta si sa-ti mentii greutatea dorita si nu va fi o problema sa porti ce-ti doresti.

Nu spune nimeni sa te infometezi. Poti manca absolut ce-ti doresti dar sa alegi varianta sanatoasa. De exemplu, daca vrei o prajitura, alege sa faci o tarta cu fructe, iar daca vrei niste ceafa de porc, poti alege niste muschiulet. Variante alimentare sanatoase se gasesc mereu.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce nu ai voie sa mananci la menopauza