Ce modificari apar la nivelul organelor intime masculine pe masura inaintarii in varsta

Posted by Alin Marinescu on Friday, July 28, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru modificari apar la nivelul organelor intime masculine

Undeva, intre 9 si 15 ani, glanda pituitara secreta hormoni care comanda organismului sa inceapa producerea de testosteron. Incepe astfel pubertatea si aceasta aduce cu ea schimbari. Testiculele, scrotul, pensiul si parul pubian incep sa creasca. Nivelurile cele mai inalte de testosteron sunt atinse in jurul varstei de 20 de ani, urmand ca, intre 20 si 40 de ani, sa inceapa sa scada usor. 

Dupa 40 de ani, corpul incepe, incet-incet, sa produca o cantitate tot mai mare din proteina numita globulina de legare a hormonilor sexuali - SHBG - si care, prezenta in sange alaturi de testosteron reduce cantitatea de hormon masculin pe care corpul o poate folosi, potrivit site-ului de stiti medicale webmd.com. In paralel cu reducerea nivelului de testosteron, alte modificari intervin la nivel parului din zona pubiana care, la fel ca si cel din alte zone ale corpulu,i devine mai fragil si de culoare gri. Se poate intampla ca dimensiunea penisului sa nu mai para la fel de mare insa acesta nu se schimba chiar deloc. De vina pot fi insa straturile de grasime adunate in jurul zonei genitale si care pot ingropa penisul, facandu-l sa para mai mic.

Pentru un numar redus de barbati, penisul poate suferi curburi care-i afecteaza marimea si functiunea. Afectiunea medicala se numeste boala Peyronie  si este produsa de cicatrizarea tesutului erectil ca urmare a unui traumatism suferit. Curbarea poate fi atat de severa incat sa impiedice mentinerea erectiei sau penetrarea. Boala poate fi corectata prin medicatie sau printr-o interventie chirurgicala. Testiculele, acele organe care se afla in interiorul scrotului, sunt cele care produc sperma. 

Odata cu diminuarea cantitatii de testosteron din corp si sperma devine mai putina, iar organele se micsoreaza. Rolul scrotului este acela de a regla temperatura testiculelor. El este strabatut de o retea musculara care il ajuta sa se contracte si sa se relaxeze, respectiv sa aduca testiculele mai aproape de corp atunci cand temperatura scade, sau, dimpotriva, atunci cand temperatura creste. Pe masura inaintarii in varsta elasticitatea musculara scade, iar scrotul ramane in pozitie lasata cea mai mare parte a timpului.

La peste 40 de ani se poate intampla ca, in scrot sa se acumuleze lichide. Acesta pentru ca fie corpul produce prea mult lichid, fie acesta nu mai poate fi drenat cum trebuie. In general, afectiunea nu este insotita de durere. Daca observati vreo protuberanta sau simtiti in vreun fel disconfort, atunci este cazul sa va adresati unui medic specialist. Reteaua nervoasa din jurul penisului devine mai putin sensibila pe masura ce varsta inainteaza. Aceasta inseamna o excitare mai dificila si un orgasm obtinut mai greu. 

Cand nivelul testosteronului scade, apar si disfunctiile erectile. Se pierde din rigiditate, dar nu si posibilitatea de a penetra in timpul actului sexual. Dar, probabil, cea mai comuna problema care se iveste este inabilitatea de a mai putea retine fluxul de sange la nivelul penisului. Atunci cand se intampla, exista posibililtatea de a avea erectie, dar aceasta nu poate fi mentinuta. Sangele circula, insa din pricina batranetii tesutul erectil nu-l mai poate retine, rezultatul fiind acela al pierderii rigiditatii. Schimbarile de la nivelul organelor genitale si a sexualitatii sunt o parte normala a imbatranirii organismului. Adresati-va medicului daca aceste schimbari vp afecteaza viata si relatiile cu partenera. Multe dintre tratamente dau rezultate.

sursa: adevarul.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce modificari apar la nivelul organelor intime masculine pe masura inaintarii in varsta