Ce minuni pentru sanatate poti realiza daca stii cum sa respiri

Posted by Alin Marinescu on Friday, January 5, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru respiratie

In fiecare zi, inspiram si expiram de pana la 23.040 ori, insa de cele mai multe ori o facem in mod inutil. Specialistul in sanatate comportamentala, Jane Remoto Ehrman de la Centrul Clinic Cleveland pentru Medicina Stilului de Viata/Cleveland Clinic Center for Lifestyle Medicine, aduce o teorie interesanta in legatura cu felul in care respiram si de ce respiram asa. In timp ce executam inspiratii scurte si superficiale din piept, abdomenele noastre se contracta, acesta fiind raspunsul la stres. Din cauza stresului, au de suferit atat respiratia (nu mai respiram normal, din abdomen, asa cum o faceam inca de cand eram niste bebelusi) cat si abdomenul care se contracta. Contractarea abdomnului, sustine J. R. Ehrman, restrictioneaza respiratia. 

Exista cateva lucruri despre care nu stiai ca le poti faci cu ajutorul respiratiei. Respiratia este benefica pentru un somn linistit si sanatos, pentru sinusuri, pentru diferite tipuri de durere si pentru senzatia de greata.

RESPIRATIA PENTRU UN SOMN USOR
Puneti varful limbii in spatele dintilor superiori si expira complet pe gura. tine limba acolo pe durata exercitiului respiratiei, iar apoi inchide gura si numara pana la patru. tine respiratia numarand pana la sapte, dupa care numara pana la opt dupa ce ti-ai deschis gura, expirand suierator. Daca faci acest exercitiu simplu de cel putin trei ori, te ia repede somnul.

RESPIRATIA PENTRU SINUSURI
Acest exercitiu de respiratie este destul de simplu. Inspira si expira adanc doar pe nas, vreme de 10 secunde fiecare actiune in parte. Pentru sanatatea sinusurilor tale, fa acest exercitiu de trei ori pe zi de cate trei ori, dimineata, cand te trezesti, la pranz, cand faci o pauza din munca, si seara, inainte de culcare.

RESPIRATIA PENTRU A ELIMINA DUREREA
Fie ca este vorba de durerea fizica sau emotionala, este bine ca respiratia sa se produca cu un corp cat mai relaxat. Relaxeaza-te inainte de a respira din abdomen si stai cateva secunde intins pe spate. Repeta exercitiul inspirarii si expirarii vreme de cateva minute (3-4).

RESPIRATIA PENTRU GREATA
Pentru a inlatura senzatia de greata, mergi pe cateva pietre reci cu picioarele goale sau pe scarile reci din fata casei sau scarii tale de bloc si inspira lent pe nas simtind raceala pamantului, in timp ce te concentrezi doar asupra acestuia.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce minuni pentru sanatate poti realiza daca stii cum sa respiri