Ce minuni fac pentru sanatate sanzienele

Posted by Alin Marinescu on Saturday, June 25, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru sanziene

Studii recente au demonstrat ca terapia cu sanziene este un remediu pentru peste 50 de afectiuni, de la cele tiroidiene si cutanate pana la epilepsie.

Rinichi si ficat. Ceaiul de sanziene este un leac eficient pentru bolile de rinichi, precum si pentru afectiunile localizate la nivelul ficatului, pancreasului si splinei. In tratamentul acestor afectiuni se recomanda infuzia combinata din flori, care se prepara astfel: se pun 2 lingurite de pulbere de sanziene la inmuiat intr-o jumatate de cana cu apa, de seara pana dimineata, timp in care se filtreaza. Pulberea ramasa se opareste cu o jumatate de cana de apa fierbinte. Se lasa la infuzat 15 minute, iar dupa ce se raceste se amesteca cele doua extracte. Se consuma cate 3 cani de infuzie pe zi, inaintea meselor principale. Tratamentul trebuie urmat timp de 2 luni si se poate repeta dupa o pauza de 30 de zile.

De asemenea, infuzia combinata este eficienta si pentru cei care sufera de hidropizie (acumulare de lichid in tesuturi) si de cloroza (o forma de anemie). Pentru bolnavii cu insuficienta renala, care necesita dializa, este eficient un tratament cu infuzie preparata din trei plante: sanziene, urzica moarta si splinuta, care se amesteca in parti egale. Infuzia se prepara dintr-o lingura din acest amestec si din 300 ml de apa clocotita. Se lasa 3 minute, apoi se filtreaza. Se beau cate 3-4 cani de ceai pe zi, atat cat recomanda specialistul. Prima cana se bea cu 30 de minute inainte de micul dejun, cu inghitituri mici, iar restul se consuma pe parcursul zilei.

Bolile sistemului nervos. Tratamentul cu macerat la rece de sanziene s-a dovedit eficient in bolile sistemului nervos (epilepsie, boala Parkinson, Alzheimer) si in tulburarile cauzate de menopauza. Pentru prepararea extractului se foloseste 1 lingura de planta uscata, care se macereaza timp de 8-10 ore intr-o cana cu apa rece. Ceaiul se strecoara si se incalzeste putin inainte de a fi baut. Se administreaza cate 3 cani pe zi, iar efectele se pot resimti deja dupa 10 zile. Terapia dureaza 2 luni, iar dupa 14 zile se poate repeta. Pentru combaterea stresului, sanzienele se pot asocia cu trei-frati-patati (in parti egale). Pentru prepararea unui ceai se foloseste 1 lingura de amestec de plante care se infuzeaza timp de 3 minute intr-o cana cu apa fierbinte. Se recomanda cate 3-4 cani pe zi, timp de 6 saptamani.

Reglarea tiroidei. In tratamentul laringitei, faringitei, in afectiunile corzilor vocale si ale glandei tiroide este eficienta gargara cu infuzie concentrata de sanziene. Aceasta se prepara din 3 lingurite de sanziene uscate si din 250 ml de apa clocotita. Zilnic se face gargara cu cate 3 cani de infuzie. 

Un remediu foarte eficient pentru afectiunile tiroidei este si maceratul preparat din coji verzi de nuci uscate si macinate si din sanziene (cate 3 linguri din fiecare). Plantele se lasa la macerat in apa rece, de seara pana dimineata. Se beau 3 cani de ceai pe zi, dar prima se consuma neaparat inainte de micul dejun. Tratamentul trebuie urmat pe termen lung - 12 pana la 24 de luni. In tot acest interval, seara, se unge zona externa corespunzatoare tiroidei cu tinctura de sanziene, apoi cu ulei de sanziene sau alifie de sanziene.

Protejarea pielii. In cosmetica, compresele cu infuzie de sanziene sunt indicate pentru mentinerea elasticitatii pielii si pentru estomparea ridurilor fine. Se prepara o infuzie dintr-o lingurita de flori uscate si dintr-o cana cu apa clocotita, cu care se umezeste o compresa ce se aplica pe fata dimineata si seara. 

Si unguentul de sanziene este un leac pentru boli cutanate (rani, furuncule, eczeme), ulceratii, precum si pentru durerile reumatice. Unguentul poate fi procurat de la magazinele cu produse naturiste.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce minuni fac pentru sanatate sanzienele