Ce medicamente sa nu iei niciodata fara acordul medicului

Posted by Alin Marinescu on Monday, May 22, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru medicamente

Atunci cand te doare ceva si nu vrei sa mergi la doctor, preferi sa te tratezi de unul singur si sa apelezi la trusa de medicamente pe care o ai in casa. Insa nu intotdeauna medicamentele pe care le iei te pot ajuta, ci din contra, pot dauna sanatatii.

Iei in fiecare zi o aspirina fara sa intrebi medicul

Unele persoane nu ar trebui sa ia aspirina in fiecare zi, mai ales din cauza faptului ca aceasta poate cauza hemoragie digestiva. Medicii recomanda de obicei persoanelor care prezinta un risc mare de hipertensiune si infarct. Spre exemplu, femeile nu beneficiaza atat de mult de proprietatile aspirinei fata de barbati. Indiferent de ce problema de sanatate ai, este indicat sa consulti un medic atunci cand vrei sa iei aspirina.

Folosesti antibiotice vechi pentru o infectie noua

Ai luat antibiotice pentru o raceala si la primul semn de vindecare ai renuntat la ele? Acum te-ai imbolnavit din nou si alegi sa iei aceleasi medicamente? Foarte gresit. Trebuie sa stii ca fiecare antibiotic corespunde unui anumit tip de infectie asa ca nu este bine sa iei aceleasi pastile la orice boala. Daca te simti rau, cel mai bine este sa consulti un medic specialist care sa iti prescrie un tratament corect.

Iei calciu pe stomacul gol

Calciul contine carbonat in componenta sa. Stomacul are nevoie de foarte mult acid pentru a digera carbonatul asa ca nu este bine sa iei acest supliment fara sa te alimentezi. De aceea, specialistii recomanda intotdeauna calciul dupa micul dejun.

Iti intrerupi tratamentul

Iei un tratament si il intrerupi deodata deoarece crezi ca te-ai vindecat cu ajutorul sistemului imunitar? Daca faci acest lucru, vei observa ca medicamentele iti pot distruge stomacul iar organismul tau se va da peste cap complet. Unde mai pui ca el nu va capata rezistenta, ci dimpotriva, va fi mult mai expus bolilor.

Iei calmante de unul singur

Atunci cand ai o stare de nervozitate sau de anxietate, incearca sa te calmezi cu ajutorul remediilor din plante. Nu apela la medicamente din prima incercare deoarece ele iti pot cauza arsuri la stomac deoarece irita mucoasa sau iti pot induce o stare de somnolenta accentuata.

sursa: clickpentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce medicamente sa nu iei niciodata fara acordul medicului