Ce mananci daca suferi de ficat gras

Posted by Alin Marinescu on Monday, December 4, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru alimente ficat gras

Partial, ficatul este alcatuit din grasimi, dar un continut mult prea ridicat al acesteia poate indica prezenta bolii ficatului gras. Primul tratament pentru aceasta afectiune il reprezinta schimbarea dietei si miscarea.
 
Un punct de plecare in acest sens il reprezinta reducerea numarului de calorii consumate si consumul unor alimente bogate in fibre si proteine. De asemenea, este extrem de important si consumul alimentelor care reduc inflamatia sau care ajuta organismul sa-si repare celulele.
 
Pe langa aceste recomandari generale exista totusi si cateva alimente benefice in tratarea bolii ficatului gras, intre care:
 
Usturoiul

Usturoiul este utilizat in multe diete si poate fi benefic si pentru persoanele care sufera de boala ficatului gras. Un studiu publicat recent, arata ca pudra de usturoi poate contribui la reducerea greutatii si a grasimii din organismul celor care sufera de aceasta afectiune.

Cafeaua

Potrivit unui raport aparut in revista Annals of Hepatology, cafeaua contine acid clorogenic, un compus puternic despre care se stie ca are efecte antioxidante si proprietati anti-inflamatorii. De asemenea, el ajuta la reducerea colesterolului si a hipertensiunii. Dincolo de aceste aspecte, studii realizate in domeniu arata ca in sine, cafeaua previne aparitia bolii ficatului gras.


Acizii grasi Omega-3

Un studiu recent arata ca acizii grasi omega-3 imbunatatesc nivelul de grasime din ficat si cel al colesterolului bun in randul persoanelor care sufera de boala ficatului gras. Acizii omega 3 se gasesc in alimente precum somon, sardine sau nuci.

 Broccoli

Consumul variat de legume este recomandat persoanelor care sufera de boala ficatului gras, insa specialistii recomanda ca din dieta sa nu lipseasca broccoli. Un articol aparut in Journal of Nutrition arata ca, pe termen lung, la cobai, consumul de broccoli a prevenit depunerea grasimii pe ficat.

Ceai verde

Potrivit unui studiu publicat recent, in World Journal of Gastroenterology, ceaiul verde poate ajuta la reducerea procentului de grasime din corp si la scaderea nivelului de grasime din sange. De asemenea, numarul mare de antioxidanti din ceaiul verde pot fi si ei benefici.


Avocado

Fructele de avocado sunt bogate in grasimi sanatoase, dar contin si nutrienti anti-inflamatori si fibre solubile, care pot ajuta la reducerea nivelului de zahar si a stresului oxidativ din organism.
 

Soia

Potrivit unui studiu publicat recent, soia pare sa ajute la echilibrarea efectelor aportului simplu de carbohidrati si poate reduce nivelurile de zahar din sange. De asemenea, ajuta organismul sa mentina masa musculara si sa reduca greutatea totala. 

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce mananci daca suferi de ficat gras