Ce legatura este intre inaltime si sanatate

Posted by Alin Marinescu on Thursday, April 26, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Cercetatorii din Marea Britanie au descoperit ca exista o stransa legatura intre inaltimea fiecarui om si sanatatea acestuia. Evident, nu exista o inaltime perfecta pentru sanatatea ta, insa aceasta poate determina riscul de expunere la anumite afectiuni.

Ce spune inaltimea despre sanatatea ta
Persoanele mici de statura au sanse mai mari sa scape de cancerul de piele, scrie site-ul prevention.com. De aemenea, persoanele scunde se pot vindeca mai usor de bolile tiroidiene, afectiunile la rinichi sau colon. Care este explicatia?

Persoanele inalte au organe mai mari si implicit mai multe celule, fapt care favorizeaza dezvoltarea anumitor mutatii care duc la aparitia cancerului. Mai mult, hormonii responsabili de cresterea in inaltime pot influenta evolutia celulelor canceroase. Un alt lucru interesant a fost observat la femeile care au o inaltime de 1,70 metri. Potrivit unor cercetari facute de specialistii de la University of Edinburgh’s College of Medicine, acestea au o rata crescuta de a suferi de dementa dupa varsta de 40 de ani, iar 50% dintre cele care se confrunta cu aceasta boala mintala nu supravietuiesc.

Alte lucruri interesante legate de inaltime si sanatate:

Persoanele mici de statura se confrunta mai rar cu aparitia cheagurilor de sange;
Persoanele scunde traiesc mai mult, intrucat una din genele relationate cu longevitatea este responsabila si de oprirea in crestere;
Persoanele inalte (peste 1,78 metri) au sanse reduse de a se confrunta cu boli cardiace;
Persoanele scunde au, de obicei, colesterolul marit, in comparatie cu cele inalte;
Mamele mignone se pot confrunta cu diabet gestational in timpul sarcinii, iar de vina sunt genele care au legatura cu inaltimea si un efect asupra tolerantei la glucoza. Femeile mici de statura au sanse sporite sa nasca prin cezariana.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce legatura este intre inaltime si sanatate