Ce inseamna cu adevarat etichetele de pe fructe

Posted by Alin Marinescu on Thursday, November 16, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru etichetele de pe fructe

Cu siguranta, ai observat macar o data acele etichete sau stikere aplicate pe fructe sau legume. Pe langa faptul ca acestea ilustreaza un logo, au si un cod digital. Se pare ca prin acest cod, producatorii incearca sa informeze consumatorul cu privire la produsul pe care-l achizitioneaza, relateaza Mediafax. Iata ce reprezinta fiecare in parte.

Codurile formate din patru cifre care incep cu numarul 3 sau 4

Daca pe stiker se regasesc doar patru numere, inseamna ca fructul sau leguma a fost produs(a) cu ajutorul unor tehnici agronomice modern care include si cantitati mari de fertilizatori si pesticide. 

Codurile formate din cinci cifre care incep cu numarul 8

Atunci cand intalnesti acest stiker inseamna ca fructul a fost modificat genetic ca parte a procesului de crestere. Cercetatorii arata ca pepenii, bananele si papaya sunt fructele cel mai des modificate genetic.

Codurile formate din cinci cifre care incep cu numarul 9

Daca intalnesti acest tip de cod, inseamna ca fructul a fost cultivat prin vechile metode practicate de fermieri si stramosi: cu propriile maini si fara substante chimice.
Aceste produse sunt organice.

Fructe sau legume fara cod

De cele mai multe ori, oamenii incearca sa gaseasca fructe sau legume fara aceste stikere insa, acest lucru poate fi foarte periculos. Fructele care sunt importate trebuie sa aiba intotdeauna o eticheta in acest fel. Daca produsul nu are nicio eticheta, exista un motiv pentru care aceasta sa fi fost inlaturata si, cu siguranta, nu este in favoarea ta in calitate de consumator, subliniaza Mediafax.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce inseamna cu adevarat etichetele de pe fructe