Ce ierburi aromatice se potrivesc mai bine in mancaruri

Posted by Alin Marinescu on Sunday, July 29, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Dau un gust deosebit mancarii si pot transforma un preparat banal intr-unul delicios. Esentiale in bucatarie, ierburile aromatice nu trebuie sa iti lipseasca din casa. Cand ai ocazia, incearca sa le folosesti in varianta proaspata, pentru ca ofera o savoare intensa.

Busuiocul. Condimenteaza perfect carnea alba sau carnea de vita. Se completeaza cu rosiile, cimbru si oregano. Este ideal in prepararea sosurilor, precum sosul pesto, sosuri de tomate sau in salate.

Cimbrul. Se potriveste foarte bine in preparatele cu oua, carne de miel, carne de porc si peste la gratar. Se completeaza bine cu rozmarinul, foile de dafin si coriandru. Este perfect in retetele cu fasole sau vegetariene, oferind un plus de gust.

Mararul. Ofera un gust deosebit somonului, mancarurilor cu morcovi sau sosurilor cu castravete si iaurt. Poate fi combinat cu mustar, piper, ceapa verde sau foi de dafin. Este ideal in tocanite, supe reci, in special cele de castraveti, salate si muraturi.

Menta. Asezoneaza foarte bine carnea de porc, mazarea, preparatele cu cartofi, dar si deserturile cu fructe sau ciocolata. Se completeaza bine cu ardeiul iute, ghimbirul si chimionul. Poate fi folosita si in placinte, prajituri si jeleuri.

Oregano. Ofera un gust delicios fripturii de vita sau de pui, pestelui prajit sau carnii de curcan. Poate fi folosit in combinatie cu feniculul si busuiocul, cimbrul si foile de dafin. Este ideal in sosurile de rosii, in special cele pentru pizza.

Patrunjelul. Perfect pentru condimentarea pestelul, fripturii de pui sau mancarurilor cu cartofi si legume. Se completeaza cu busuiocul, ceapa verde si tarhonul. Da un gust foarte bun si pastelor sau supelor.

Rozmarinul. Ofera o aroma deosebita fripturii din carne de porc si vita, preparatelor cu ciuperci, spanac si rosii. Poate fi folosit alaturi de oregano, cimbru si usturoi. Se remarca in asezonarea fripturilor si a sosurilor.

Cum le speli. Cel mai bine este sa lasi ierburile aromatice la inmuiat cateva minute in apa rece, apoi sa le usuci pe un prosop de bucatarie.

Cum le depozitezi. Rozmarinul, cimbrul si ceapa verde pot fi infasurate intr-un prosop de hartie, puse intr-o punga resigilabila si pastrate la frigider, pentru a ramane proaspete si a-si mentine aroma. Menta, patrunjelul, mararul si coriandrul se pastreaza mai bine daca le tai o portiune mica din radacina, indepartezi frunzele uscate, apoi le asezi intr-un pahar in care ai pus putina apa rece. Le acoperi cu o folie, securizezi ca sa nu intre aer si le dai la rece. In acest fel, poti pastra ierburile aromatice proaspete pana la 3 saptamani.

Cum le ingheti usor. Speli bine ierburile si le toci. Le asezi intr-o tava de cuburi de gheata, apoi adaugi in fiecare forma un varf de lingura de ulei de masline. Dai la congelator peste noapte. Pui cubuletele obtinute intr-o punga resigilabila si le pastrezi in congelator, avandu-le la indemana atunci cand gatesti. sursa: clickpoftabuna.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce ierburi aromatice se potrivesc mai bine in mancaruri