Ce greseli duc la afectiuni grave cand porti lenjeria intima

Posted by Alin Marinescu on Saturday, July 29, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru lenjerie intima

Cele mai comune greseli care duc la afectiuni grave cand porti lenjeria intima

1. Lenjeria intima prea stramta

Lenjeria intima prea stramta nu te flateaza ca aspect si poate sa favorizeze aparitia iritarii vaginale, mai ales in cazul femeilor aflate la postmenopauza. Peretii vaginali ai femeilor aflate la menopauza tind sa fie foarte subtiri. Din aceasta cauza, orice lenjerie care este stramta si freaca pielea poate duce la iritare. 

2. Lenjeria intima din tesaturi sintetice si matase

Cand vine vorba de material, expertii sunt de acord ca preferinta ta personala poate influenta tipul de lenjerie intima aleasa. Insa cat timp zona inghinala vine in contact cu o portiune de bumbac, este bine. Cele mai multe tipuri de lenjerie intima sunt realizate din materiale respirabile. Dar daca vrei conditii optime in ceea ce priveste lenjeria intima, indeparteaza materialele sintetice si poarta matase doar la ocazii speciale. Tesaturile sintetice si matasea nu sunt respirabile, ceea ce creste riscul ca umezeala sa fie prinsa si retinuta, ducand la aparitia unei infectii bacteriene.

3. Modelul lenjeriei intime

Daca ai o sensibilitate, lenjeria intima tip tanga sau bikini s-ar putea sa creasca riscul aparitiei infectiilor bacteriene.

Tanga reprezinta un mijloc de transport al bacteriilor din partea din spate catre fata. 

4. Lenjeria intima purtata noaptea

Cei mai multi experti sunt sustinatori ai somnului fara lenjerie intima, cat timp esti confortabila. Desi este o chestiune de preferinta personala, ar trebui sa dormi fara lenjerie de corp. Iar femeile care trec prin menopauza, lipsa lenjeriei intime in timpul noptii are si mai mult sens. Cu cat porti mai multe piese vestimentare, cu atat mai mult transpiri in timpul noptii. 

5. Lenjeria intima pentru persoanele care transpira mult

Femeile si barbatii care tind sa transpire mult ar trebui sa isi schimbe lenjeria in mod regulat - de doua ori pe zi, spre deosebire de o data pe zi pentru celelalte persoane. Iar toate persoanele care fac miscare si exercitii ar trebuie sa isi schimbe lenjeria imediat dupa ce termina rutina zilnica. Un mediu cald si umed reprezinta locul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor. Iar persoanele predispuse la transpiratie ar trebui sa investeasca in lenjeria de corp din materiale speciale si sa evite lenjeria de bumbac, deoarece aceasta tinde sa stea umeda odata ce transpiri.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce greseli duc la afectiuni grave cand porti lenjeria intima