Ce fructe previn aparitia cancerului

Posted by Alin Marinescu on Saturday, January 27, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru rodie

O dieta echilibraa din care elimini alimentele procesate si le inlocuiesti cu fructe te va proteja de afectiuni grave.

Rodia previne cancerul de san
Antioxindati se gasesc si in rodie, fructul care are efect vindecator si de prevenire in diverse tipuri de cancer: de san, de colon, de plamani sau de prostata.

Kiwi apara plamanii si ficatul
Antioxindatii si vitamina C pe care le contin fructele kiwi previn efectele radicalilor liberi si stresul oxidativ care poate duce si la aparitia cancerului mamar ori a unor tumori maligne la plamani, la ficat. Fructul de kiwi este de mare ajutor in prevenirea cancerului de colon, datorita continutului sau bogat in fibre. Doua fructe de kiwi furnizeaza mai mult de 5 grame de fibre, adica in jur de 15% din doza zilnica recomandata. Acest lucru te va ajuta sa combati o constipatie usoara si sa elimini toxinele din colon, reducand astfel riscul de a dezvolta cancer de colon.

Citricele protejeaza stomacul
Portocala, grepfrut, lamaie, mandarina, clementina, pomelo – toate reprezinta surse bune de vitamina C, iti asigura necesarul zilnic de fibre, potasiu, acid folic si, in acelasi timp, previn forme de cancer precum cel de stomac, laringian sau faringian.

Ananasul incetineste evolutia cancerului
Prezenta in compozitia ananasului a unei enzime care se numeste bromelina face din acest fruct unul cu efect anticancer. Bromelina afecteaza structura tumorilor, stopand sau incetinind evolutia cancerului, si influenteaza pozitiv dezvoltarea normala a celulelor sanatoase.

Merele opresc extinderea celulelor canceroase
Un mar pe zi tine doctorul departe din mai multe motive. Unul dintre ele este acela ca au in compozitie procianidina, o substanta care distruge celulele canceroase. Un alt motiv este prezenta in coaja de mar a unor compusi numiti triterpenoide care stopeaza cresterea celulelor canceroase, indeosebi a acelora depistate la ficat, sani sau colon.

sursa: clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce fructe previn aparitia cancerului