Ce este super-mierea

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, September 5, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Inceput sa fie folosit un nou tip de miere, pentru tratarea ranilor, a infectiilor si a plagilor chirurgicale. Aceasta distruge un numar mare de bacterii, fungi si paraziti, inclusiv unii microbi rezistenti la antibiotice. Noul produs, numit Surgihoney, a fost testat timp de peste un an in spitalele din combinatul britanic Hampshire, fiind utilizat pentru ingrijirea bebelusilor, a lauzelor, a batranilor si a pacientilor bolnavi de cancer.  „Super-mierea” a dat rezultate atat de bune, incat, recent, a fost emisa autorizatia pentru utilizarea ei pe scara larga in spitale.

Puterile acestei super-mieri par sa fie cu adevarat exceptionale. Ranile si ulceratiile, inclusiv cele infectate cu periculosul stafilococ rezistent la numeroase antibiotice, s-au vindecat in cateva zile.  Iar numarul femeilor care sufereau infectii dupa nasterea prin cezariana s-a redus la jumatate. Surgihoney a fost, de asemenea, folosita pentru tratarea ranilor soldatilor intorsi din Afghanistan, ca si in tratamentul acneei si pentru a proteja pielea pacientilor cu cancer, care aveau implantat un cateter pentru chimioterapie.

Conform declaratiilor dr. Matthew Dryden, microbiolog in cadrul organizatiei Hampshire Hospitals NHS Foundation Trust, acest produs ar putea revolutiona tratamentul plagilor in intreaga lume. Unul dintre marile atuuri ale mierii Surgihoney este faptul ca ea nu numai ca distruge agentii patogeni care infecteaza ranile, dar ajuta si la cicatrizare. Miere albine Aloe Vera Forever „Super-mierea” nu este disponibila comercial, deocamdata, dar recent a fost aprobata utilizarea ei in unitatile medicale britanice.

De altfel, mierea, în general, a fost folosita timp de mii de ani pentru proprietăţile ei dezinfectante şi cicatrizante; în ultimele decenii, însă, medicii au preferat să utilizeze antibioticele pentru tratarea infecţiilor. Surgihoney este însă mai eficientă datorită rolului ei dublu – distruge microbii şi stimulează refacerea ţesuturilor. Surgihoney a fost dezvotatA de Ian Staples, un om de afaceri care a cumpărat o fermă în sudul statului Chile, a instalat acolo stupi, apoi a finanţat un program de cercetări StiinTifice în Irlanda, pentru a descoperi proprietăţile deosebite ale acestei mieri. Surgihoney nu este disponibilă comercial, deocamdată, dar recent a fost aprobată utilizarea ei în unităţile medicale britanice.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce este super-mierea