Ce este pudra proteica?

Posted by Alin Marinescu on Monday, August 21, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru pudra proteica

Este pudra proteica la fel de buna precum alimentele care contin proteine?

Raspunsul este nu. Nancy Rodriguez, profesor de stiinte nutritionale la Universitatea Storrs din Connecticut, a dezvaluit ca exista ingrediente bioactive in alimente pe care nu le putem duplica intr-o pulbere. Consumul de alimente bogate in proteine furnizeaza si alte substante nutritive necesare unei persoane. Oamenii mananca doar albusuri de oua pentru proteine, insa galbenusul ofera vitaminele A si B.

Lasand ceilalti nutrienti la o parte, proteinele in sine s-ar putea sa nu aiba aceeasi calitate in pulbere ca in alimente. Proteinele le ofera oamenilor cei 9 aminoacizi esentiali, pe care corpul uman nu ii poate produce singur. In timp ce unele pudre proteice contin profilul complet de aminoacizi, nu fiecare pudra proteica are cantitati suficiente pentru a satisface nevoile unei persoane. In general, proteinele de origine animala sunt mai complexe decat cele care nu provin de la animale.

Suplimentarea proteinelor nu este neaparat necesara pentru adulti, care isi iau 15% din calorii din proteine. Iar recomandarea este ca adultii sa obtina intre 10% si 35% de calorii din proteine, asa ca nu este nevoie sa adauge mai multe proteine.

Pudra proteica vine cu un avantaj major: este convenabila.

Aceasta ar putea fi deosebit de utila pentru atleti si persoanele care fac miscare frecvent, deoarece consumul de proteine si carbohidrati dupa exercitiile fizice este important pentru recoperare. Proteinele ajuta la construirea si repararea muschilor, iar carbohidratii ii ajuta pe oameni sa inlocuiasca zaharurile epuizate.

Este mai usor sa bei un smoothie cu pudra proteica decat sa faci un senvis sau o salata. Pudra proteica nu te va ajuta sa iti construiesti muschii mai bine decat proteinele naturale, insa te poate ajuta sa reduci timpul petrecut in bucatarie.

Oamenii adauga adesea proteine in dieta lor sub forma de suplimente si pulberi, cu speranta ca acestea vor face o schimbare magica. Proteinele doar adauga calorii, asa ca e nevoie sa le asociezi cu un program de exercitii fizice. Iar cand iti extragi proteinele din alimente, obtii si micronutrienti si fibre care contribuie la o dieta sanatoasa.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce este pudra proteica?